80 OBP ile derece yapmak artık hayal mi?

Diyelim OBP çok düşük ve derece yapamayacak durumdasın, yine de çalışmayacak mısın? Bu sınav derece yapamayanların kaybettiği bir sınav değil ki?

95 OBP olmadığı sürece geriye atar derece kısmında, ama bu senin çalışmayacağın anlamına gelmez. Seneye ne olacak bilemeyiz, belki o kadar kötü bir sınav olacak ki OBP'nin hiçbir anlamı kalmayacak. Sen çalışmaya bak, şimdiden başlarsan dereceye oynarsın hiç telaş etme.
Teşekkür ederim ama ben 22 yaşındayım ve 23 olacağım yaşın geçmişliğini de hesaba katınca derece hedeflemek zorundayım ve derece olmazsa artık bir anlamı da kalmadığını düşünüyorum burada. Bir de aynı motivasyon olmuyor, ilk 10K dışına atacak bir obp'm varsa aynı motivasyonla çalışmak mümkün değil.

Teşekkür ederim ama ben 22 yaşındayım ve 23 olacağım yaşın geçmişliğini de hesaba katınca derece hedeflemek zorundayım ve derece olmazsa artık bir anlamı da kalmadığını düşünüyorum burada. Bir de aynı motivasyon olmuyor, ilk 10K dışına atacak bir OBP'm varsa aynı motivasyonla çalışmak mümkün değil.

Mümkün, OBP'si yüksek olanlar 10K yapmak için 5K yapacakmış gibi hazırlanıyorsa sen OBP düşük diye 500-1000 sıralamalarını yapacakmış gibi hazırlanman gerek.

Zaten günlük 10 12 saat altı beni kurtarmayacak bu mutlak gerçek

Saatlerle çalışmana gerek yok, tabii o kronometrede yüksek saatleri görünce motive oluyorsan yapabilirsin. Zaman tutmanın dışında akıllı çalışmak gerek biraz da. Oturup her kelimeyi not almamak gerek, her şeyi ince işlememek gerek. Konuyu izleyeceksin, sorusunu çözeceksin. Çözemiyorsan bir daha dinleyeceksin, anlamadıysan soru çözümünü izleyeceksin. Yine anlamadıysan pas geçeceksin, bir sonraki gün çalışacaksın. Sürekli konu çalışmak yerine soru çözeceksin mesela.

Yaşınız büyük olduğu için bu sınav sizi strese sokuyor olabilir ama umudunuzu kaybetmeyin, Allah yardımcınız olsun bu süreçte.

Saatlerle çalışmana gerek yok, tabii o kronometrede yüksek saatleri görünce motive oluyorsan yapabilirsin. Zaman tutmanın dışında akıllı çalışmak gerek biraz da. Oturup her kelimeyi not almamak gerek, her şeyi ince işlememek gerek. Konuyu izleyeceksin, sorusunu çözeceksin. Çözemiyorsan bir daha dinleyeceksin, anlamadıysan soru çözümünü izleyeceksin. Yine anlamadıysan pas geçeceksin, bir sonraki gün çalışacaksın. Sürekli konu çalışmak yerine soru çözeceksin mesela.

Yaşınız büyük olduğu için bu sınav sizi strese sokuyor olabilir ama umudunuzu kaybetmeyin, Allah yardımcınız olsun bu süreçte.
Teşekkürler dostum özellikle son söylediğin kısım fazlasıyla doğru

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı