800-1300 TL'ye nvidia ekran kartı önerisi

Şu an için sistemim şöyle;
  • MSI SLI Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3300MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
  • Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
  • Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
  • CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 Kırmızı Soğutuculu Ram
  • CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA
Sizce güzel bir sistem mi? Sadece ekran kartı için emin değildim eğer bu sistem güzel ise bunu toplamaya kararlıyım.
Çok güzel bir sistem. Ben eşeklik etmeyip 9 gün daha bekleseydim bu işlemciden alacaktım ama işte. :lanet: Eğer işlemciyi i5 yaparsan ekran kartını Gtx 980'e çıkartabilirsin.

Şu an için sistemim şöyle;
  • MSI SLI Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3300MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
  • Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
  • Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
  • CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 Kırmızı Soğutuculu Ram
  • CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA
Sizce güzel bir sistem mi? Sadece ekran kartı için emin değildim eğer bu sistem güzel ise bunu toplamaya kararlıyım.

ileride sli yapacağın için gayet iyi ekran kartını Asusa 100 TL fazla vermek yerine Msi ile değiştirebilirsin fps bakımından bir düşüş olmaz artış olabilir. işlemciye de ileride overclock yaparsın uzun yıllar götürür onun yerine istersen i5 4690k alıp overclockla i7 4790k nın seviyesinede getirebilirsin o senin overclock deneyimine kalmış.

İşlemciyi biraz daha ileriye dönük seçtim 2-3 yıl sonra (4-5 yılda olabilir) overclock yapacağım böylece o devirdeki işlemcilerle neredeyse aynı görevi göreceğini düşünüyorum.

ileriye dönüklük acısından gayet iyi bir sistem olmuş birde işlemci için sıvı soğutma alırsan overclock ve işlemci sıcaklığı açısına daha iyi olur.

ileriye dönüklük acısından gayet iyi bir sistem olmuş birde işlemci için sıvı soğutma alırsan overclock ve işlemci sıcaklığı açısına daha iyi olur.

Tam da bunu soracaktım işlemci için sıvı soğutma mı yoksa kendi fanını mı kullanayım diye lafı azımdan aldınız. Şuan için sıkıntım kalmadı yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Tam da bunu soracaktım işlemci için sıvı soğutma mı yoksa kendi fanını mı kullanayım diye lafı azımdan aldınız. Şuan için sıkıntım kalmadı yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim. Kendi içinden çıkan stok fanını kesinlikle kullanmayın overclock yapmayı geçtim i7 gibi güçlü bir işlemci normal kullanımda bile stok fanı soğutmaya yetmez aşırı derece ısınır işlemci zarar görür. İşlemcinin performans + sağlığı açısından sıvı soğutma almanız daha doğru olur.

Peki sıvı soğutma için tavsiye verebilir misiniz? Ben biraz baktım da pek anlamadığımdan olsa gerek pek içime yatmadı büyük ihtimal hiç bir bilgimin olmamasından. :)

Peki sıvı soğutma için tavsiye verebilir misiniz? Ben biraz baktım da pek anlamadığımdan olsa gerek pek içime yatmadı büyük ihtimal hiç bir bilgimin olmamasından. :)

Malesef sıvı soğutma modellerinden hangisi iyi, hangisi kötü bende bilmiyorum net bir şey söyleyemeyeceğim :) konu açıp sıvı soğutmadan anlayan birilerinden yardım almanız daha doğru olur.

Neden K versiyonu işlemci alıyorsun? Fiyat farkı çok fazla, değmez :) K versiyonundan vazgeçersen anakarttan da güzel tasarruf edersin. Boşuna abidik gubidik soğutmaya da para vermezsin.
Benim tavsiyem, eğer i7 4790 çok istiyorsan al da, en azından K versiyonuna ve gtx 970'e para verme.. O kart en azından 1000 TL'ye düşmedikçe alınmamalı. R9 290x alırdım senin yerinde olsam. Hem 250 TL kar, hem de daha fazla güç. Sadece güç kaynağını daha sağlam bir şey seçeceksin.
Ayrıca AMD R9 serisi ile bir sürü oyun arasından 3 tane de oyun seçebiliyorsun sanırsam, eğer şimdiki listedeki oyunları beğenmiyorsan liste yenilenene kadar da beklersin :)

Şu anki hesaplamalara göre hiçbir performans kaybı yaşamadan 400 TL kar yapman mümkün, üstelik daha iyi PSU da yanında. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı