Daha fazla
Amaç oyun ise uzak durun. İş amaçlı kullanılabilir.
Adam diyor ki 500TL'yi soğutmaya veririm. Ben de soğutmaya vereceğine 3600'e versin diyorum. Gelmiş bana burada 1. nesil işlemci almayı savunuyorsun, 4. neslin eli kulağındayken. Ayrıca OC yapılmayacaksa 3600'ün stok fanı yeterlidir. Bilmiyorsan konuşma.Bahsettiğin işlemci ile bu işlemci arasında 500 TL fark var hadi arkadaş bu miktarı ödedi diyelim bu seferde stok soğutucu yeterli olmayacak.
Adam diyor ki 500TL'yi soğutmaya veririm. Ben de soğutmaya vereceğine 3600'e versin diyorum. Gelmiş bana burada 1. nesil işlemci almayı savunuyorsun, 4. neslin eli kulağındayken. Ayrıca OC yapılmayacaksa 3600'ün stok fanı yeterlidir. Bilmiyorsan konuşma.
Kasa sirkülasyonu iyi ise yeterlidir. Zaten stok değerlerde kullanılacak. Kimin bilmediği aşikarSen ciddi misin? Yoldan geçen çocuğu çevirip sorsan o bile 3600'ün stok soğutucusun yeterli olmadığını söyler. O yüzden bilip bilmeden millete sallama.
Kasa sirkülasyonu iyi ise yeterlidir. Zaten stok değerlerde kullanılacak. Kimin bilmediği aşikar
Ryzen 5 3600 için stok fan yeterli mi?
Merhaba, RX 570 bir ekran kartına sahibim. Ryzen 5 3600 almak istiyorum fakat kasanın fanlarından başka soğutucum yok. İşlemcinin stok fanı yeterli olur mu? Yoksa almam gereken bir soğutucu var mı?www.technopat.net
Daha 3600'ün fanının yeterliliğinden haberin yok bir de konuşuyorsun. Bir ceza yedik kimlere kalmış burada meydan. Önceki konuda 1600AF almak varken 3100 almak mantıksız demiştin iyi gülmüştüm ona daR5 3600 Stock fan yeterli mi?
RX5700XT ve R5 3600 ile sistem topluyorum monitör,kulaklık ve klavye dahil bütçemi aşmamak için kararsız kaldım eğer monitör 144HZ 1ms VA panel olursa kule tipi fan alamıyorum, TN panel alırsam kule tipi işlemci soğutucu alabilirim OC yapmayacağım o yüzden kararsız kaldım Stock fan yeterli olur mu?www.technopat.net
![]()
Ben öyle diyorsam öyledir elbette. Bana bir tane konu atmışsın adamın kasası nasıl hava alıyor belli değil kasasını nasıl konumlandırmış belli değil bana fanı yetersiz diyorsunSen öyle diyorsan öyledir. Buraya 50 tane konu ve bununla alakalı video atardım da nasıl olsa anlamayacaksın. Ayrıca o bahsettiğin konuda soru sordum ve 3100 ile 1600AF'nin performansları çok yakın fakat 1600AF 6C/12T 3100 ise 4C/8T. Buraya yine de bizzat kullanan birinin cevapladığı bir konu bırakayım da belki araştırmayı öğrenirsin.
Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu
Başlıkta da belirttiğim gibi ısınma sorunuyla karşı karşıyayım. Özellikle PUBG oynarken bu sorunla karşılaşıyorum. Soğutma mı yetersiz kalıyor yoksa PC'ye aşırı yüklenme mi oluyor anlayamadım. Sistem özelliklerini ve CPU-GPU değerlerini sizinle paylaşacağım. Yardımcı olursanız sevinirim...www.technopat.net
Hocam 1300 liram yok olursa ilk tercih edeceğim şey zaten 150tl daha katıp Aliexpress'den sıfır Ryzen 2700x almak olurdu. Ancak Ryzen 5 1600AF bulamadım 2. elleri sıfırdan pahalı nedense işlemcilerin. Olsa alıcam ancak yok. Dediğiniz işlemci ile arasında 500tl fark var ve bu az bir fark değil. Onun yerine 200 liraya orta halli kule fan alınıp 300 lira farkla ekran kartı güncellemesi yapılıp daha da performans alabilirim. Hem işlemcimi oc. etmiş olurdum hem de ekran kartımı yükseltmiş. Belki ileri zamanlarda. Ayrıca ucuzu alırsam zararım daha az olacağına eminim.Adam diyor ki 500TL'yi soğutmaya veririm.
Oyun oynayacaksan 1700X'e yönelmeni önermem. Ancak render ağırlıklı iş yapacaksan ve bütçenin üstüne çıkacak para yoksa 1700X+soğutucu yapılabilir.Arkadaşlar konuyu çarpıtmayalım lütfen.
Hocam 1300 liram yok olursa ilk tercih edeceğim şey zaten 150tl daha katıp Aliexpress'den sıfır Ryzen 2700x almak olurdu. Ancak Ryzen 5 1600AF bulamadım 2. elleri sıfırdan pahalı nedense işlemcilerin. Olsa alıcam ancak yok. Dediğiniz işlemci ile arasında 500tl fark var ve bu az bir fark değil. Onun yerine 200 liraya orta halli kule fan alınıp 300 lira farkla ekran kartı güncellemesi yapılıp daha da performans alabilirim. Hem işlemcimi oc. etmiş olurdum hem de ekran kartımı yükseltmiş. Belki ileri zamanlarda. Ayrıca ucuzu alırsam zararım daha az olacağına eminim.
Stok fanla 3.9 Ghz'e çıkarıp Ryzen 5 2600'den fazla tekli işlemci performansı alabilir miyim denemek lazım tabi. Fiyatlar gerçekten çok pahalı ortalık fırsatçı kaynıyor.
1700 hocam 1700x değilOyun oynayacaksan 1700X'e yönelmeni önermem. Ancak render ağırlıklı iş yapacaksan ve bütçenin üstüne çıkacak para yoksa 1700X+soğutucu yapılabilir.
Konu başlığında 1700X yazıyor.1700 hocam 1700x değil![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.