Çözüldü 800 MHz DDR3 RAM önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

375558

Hectopat
CPU-Z'nin dediğine göre 2 GB 400 MHz DDR3 bir RAM'ım var. CPU-Z yarı hızı gösteriyor, demek ki 800 MHz. Ama neden bilmem RAM'ımın sadece 1.4 GB gibi bir kısmı kullanılabiliyor. Bu yüzden Windows 8.1 kullandığım için bilgisayara yetmiyor. 2 GB'lik ya da 4 GB'lik bir RAM almayı düşünüyorum. Sizce kaç GB'lik hangi RAM'ı almalıyım? 4 GB alırsam 2 GB ile aynı anda kullanabilir miyim(1 RAM soketim boş)? İkisinin markası aynı olmak zorunda mı? Bilen biri söyleyebilir mi?

Farklı marka RAM kullanıyorum ancak aynı frekanstalar. Problem çıkartmadı. Yine de en sağlıklısı ya aynı RAM'den almak, ya da CL/MHz değeri aynı olan RAM'lerden almak.

Anakartın nedir?
Kralı burda görmek sevindirdi beni :D

Kralı burda görmek sevindirdi beni :D
Teşekkür ederim.

@SEGAR 800MHz olduğuna emin misin?

800MHz DDR3 RAM ilk defa duyuyorum zira, DDR2 var ancak DDR3 ilk defa duydum.

Bilgisayarın hakkında pek bilgi yok laptop olduğundan. Görev yöneticisinden Performans > Bellek kısmını atabilir misin?

Teşekkür ederim.

@SEGAR 800MHz olduğuna emin misin?

800MHz DDR3 RAM ilk defa duyuyorum zira, DDR2 var ancak DDR3 ilk defa duydum.

Bilgisayarın hakkında pek bilgi yok laptop olduğundan. Görev yöneticisinden Performans > Bellek kısmını atabilir misin?
Taskmgr_y58aBYzT5c.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı