800 TL'ye kadar klavye önerisi

Bütçe
800

reycim

Hectopat
Daha fazla  
Fazla bir bütçem şu anlık yok. Aradığım özellikler genel olarak klavye %100 olmalı, typ-C veya USB olabilir fakat kablosuz olmamalı ve eğer bulunabilirse mekanik olmazsa da membran olabilir. Ama mekanik daha iyi olur benim için. Bütçem: 600-800 civarlarında.

Normalde AliExpress'te Süper Teklifler adı altında güzel klavyeler denk getirebilirsin ama kargosuyla (varsa) ve vergisiyle çok rahat bütçenin üstüne çıkabilir. Bu yüzden bütçenin 200 TL üstüne çıkabilirsen aşağıda bir klavye var. En iyi yanı bu boyda bir klavyeye göre Türkçe Q dizilimde olması. Ayrıca 61 tuş klavyelerle alakalı sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olabilirim.

Teşekkürler bende çok isterdim %60 kullanmayı ama 13 seneyi aşkındır %100 kullanıyorum. Hem arada maziye gitmek için GTA falan oynuyorum. Genel olarak numped gerektiren oyunlar oldukları için %60 tercih etmiyorum. Hadi tamam numped olmasın ama yön tuşları da yok. Yani hiç zorluk çıkartmıyor mu sana? Klavye güzel red switch fakat dediğim gibi ben %100 kulanan birisiyim. Başka bir önerin var mı?

Rica ederim. Klavyedeki bazı tuşların yokluğunu çektim desem yalan söylemiş olurum. Evet, bazen nümerik setin çok yararı oluyor ama ben zaten tam boy bir klavyeden buna geçtim.

Örnek vereyim, 61 tuş klavye kullanmaya başladıktan sonra daha az kullandığım tuşların FN kombinasyonuyla kullanılması daha rahat geldi. Bir diğer örnek ise kod yazarken 61 tuş daha kolayıma geliyor. Zaten oyun için de biçilmiş kaftan; hem ufak, hem Type-C portundan bağlanıyor, hem de iyi bir ürün alırsan anahtarları kafana göre değiştirebilirsin.

Şimdilik başka bir önerim yok ama 800 TL bandından XPG Summoner Mini haricinde düzgün bir mekanik klavye bulman zor. Bence 800 TL'yi membran bir klavyeye verme. Tam boy bir klavyeye ihtiyacın varsa birkaç ürün bakarım bu arada.

Aklımdayken ekleyeyim, yön tuşları için şu rehbere bakabilirsin:

Verdiğin tavsiyeler için teşekkürler. Dediğin gibi %60 klavyeler bence de %100'den iyidir. Mesela benim de klavyelerimde kullanmadığım Home NumLock end gibi tuşlar oldu. Bende kod yazan birisiyim ama genel olarak sadece geleceğe hazırlık amaçlı. Fakat mesela ben bu end tuşu olsun Home tuşu olsun genellikle tuş atamaları yaparak değerlendiren birisiyim. Bütçe konusunda çıkabilirim biraz. Maksimum zorlarsam 1200 çıkarım. Bir arkadaşımda %60'lık bir klavye var. Test etmeme izin vermişti ve hiç kullanamadım. Belki ileride bir denerim ama şu anlık %100'lük bir klavyeye ihtiyacım çok lazım. 2. bir klavye alırsam bu net bir şekilde %60'lık olur. Bu 1200 TL'lik bütçeyle senin bildiğin %100'lük bir mekanik klavye var mı?

Ben sana 61 tuş klavyeyle yaşadığım deneyimleri aktarayım. Belki yardımı dokunur.

Öncelikle tam boy bir klavyeye kıyasla yazılı sohbette bir hız düşüşü oldu. Yani sohbet ederken bazen istemediğim tuşlara veya Türkçe karakterlere yanlış bastığım oluyor. Normalde klavyeyi iki farklı dizlim arasında değiştiriyorum. Günlük kullanımda Türkçe Q, kod yazarken veya oyun oynarken İngilizce US yapıyorum. Klavyenin orijinal dizilimi İngilizce US ama ben Türkçe Q dizilimi ezberimde tutabildiğim için bu konuda zorlanmıyorum. Tabi bundan ötürü "Bu eziyeti kendine neden çektiriyorsun?" diyebilirsin.

Tam boy olarak kullandığım klavye Logitech G413 SE. Kesinlikle aldığıma pişman değilim hatta aldığım en iyi ekipmanlardan birisi olabilir. G413 SE kahverengi anahtar ile geliyor. Ancak klavye, çalışma alanım içerisinde fazlasıyla yer kaplıyordu. Ben de denemek amaçlı çok uygun fiyata Mucai MKA610 aldım ve üstündeki sözde kırmızı Gateron anahtarları orijinal kahverengi Outemu anahtarlar ile değiştirdim. Kırmızı anahtarları zaten beğenmiyordum. Kahverengi anahtarla tam istediğim performansı elde ettim. Şu anda o çok beğendiğim G413 SE kadar iyi bir hissiyatı olan ve fazlasıyla kompakt bir klavyeye sahibim. G413'ü de kutusuna kaldırdım bu arada. Ne olur, ne olmaz.

Soruna gelecek olursak, aslında 1200 TL'ye çıkmana gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde 2 klavye var. HP olan model biraz daha uygun fiyatlı. Lenovo olan ise yazılım desteğine sahip, makro ataması yapabiliyorsun falan. Bu arada Lenovo klavye için RGB diyorlar ama full RGB olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen bölgesel aydınlatmaya sahiptir, her ikisi de. Hangisi ihtiyaçlarını karşılıyorsa onu alabilirsin. Tabi her ikisinin de fiyatını göz önünde bulundurursak çok kaliteli bir deneyim beklememek gerek.

Yardımın için teşekkürler ben HP markası ile iç içe olmama rağmen gidip Lenovo alacağım. Bahsettiğin deneyimler çok olası bende kesin aynı sorunları yaşarım. Son 1-2 haftadır bu konuyu Technopat'ta açıyorum sonunda yardım eden biri çıktı. Dediğim gibi ileride belki %60 denerim olmazsa iade eder %100'e geri dönerim sonuçta denemekten zarar gelmez.

Rica ederim. O zaman hayırlı olsun şimdiden. Umarım beklediğin gibi olur her şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…