8000 - 8500 TL arası sistem toplama

Bütçe
8000-8500 TL

Zuko_Bey

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler öncelikle,

Yaklaşık 3-4 hafta önce bilgisayarımı güncellemeye karar verdim. Neredeyse A'dan Z'ye değiştireceğim (sadece monitör ve SSD'leri eski sistemden kullanacağım) ancak donanımsal anlamda çok bilgi sahibi biri olmadığım için sağdan soldan edindiğim önerilerle parçalar seçtim. Bütçem, başlıkta da belirttiğim üzere 8000-8500 TL arasındadır. Aslında almayı düşündüğün sistem belli olsa da yine de bu foruma yapılan önerileri takip ediyorum ve bana "hava akışı iyi" olarak önerilen kasaların aslında hava akışlarının eleştirildiğine tanık olduğum için bu konuyu açmak istedim ve seçilen parçaları tek tek koyup genel olarak sistem hakkındaki düşüncelerinizi almak istedim.

Parçalar şu şekilde;

Not: Ürünlerin Gittigidiyor fiyatı bütçemi geçiyor olarak gözükebilir, önizlemeleri olması açısından tek siteden koydum. Hepsiburada, İtopya gibi sitelerde daha uygun ve fiyat aralığımda bir halde bulabiliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
İşlemci ve anakartı şu şekilde yaparsanız daha F/P olur geri kalanında güzel bir sistem.

Öncelikle teşekkür ederim öneriler için, gerçekten çok bilgi sahibi olmayan biri olduğum için aklıma takılanları sormak istiyorum.

İki önerinizde de i5-10400F ile MSI 460M-A Pro eşleştirmesi yapmışsınız, Ryzen 3500X OC'siz 3.6'ya OC ile de 4.1'e çıkabiliyor diye biliyorum. Buna rağmen i5-10400F önermenizin sebebi nedir? Bir de anakartın 3000 MHz olması ileride RAM'ler açısından problem olur mu? (Yükseltme gereği duyar mıyım bilmiyorum) Çünkü böyle bir sistem almışken 5+ yıl götürmesini istiyorum.

Isınma problemi için 2-3 ay sonra biraz daha bütçe çıkartıp sıvı soğutma ekleyebilirim sisteme, yine de değmez mi diyorsunuz bunun için?

Şimdiden teşekkürler.

İki önerinizde de i5-10400F ile MSI 460M-A Pro eşleştirmesi yapmışsınız, Ryzen 3500X OC'siz 3.6'ya OC ile de 4.1'e çıkabiliyor diye biliyorum. Buna rağmen i5-10400F önermenizin sebebi nedir? Bir de anakartın 3000 MHz olması ileride RAM'ler açısından problem olur mu? (Yükseltme gereği duyar mıyım bilmiyorum) Çünkü böyle bir sistem almışken 5+ yıl götürmesini istiyorum. Isınma problemi için 2-3 ay sonra biraz daha bütçe çıkartıp sıvı soğutma ekleyebilirim sisteme, yine de değmez mi diyorsunuz bunun için?

10400F ve 3500X'in en büyük farkı 6/12 ve 6/6 olması bundan dolayı 10400F bir tık daha önde ve 3600 gücünde. Anakartın 3000 MHz olması RAM'leri etkilemez çünkü 10400F zaten 2666 MHz OC'siz sınır bir işlemci. Sıvı soğutma için hiç gerek yok stok soğutucuları gayet yeterli gelecektir her iki işlemcinin de.

İyi akşamlar, hocam bu 10400F'in desteklediği uygun fiyatlı anakartlarda MHz'inin düşük olması sebebiyle işlemciyi 3600X'e mi çeksem diyorum sisteme 1000-1500 lira gibi bir ekleme yaparsak bu mümkün müdür? O zaman önerileriniz ne olur? Ya da direkt anakartı Z490'a mı yükseltsem? (Ekran kartı 2060 Super elimde şu anda, bunu değiştirmeyeceğim bu sebeple, onun etrafında bir sistem dizmeye çalışıyorum)

Son düzenleme:
İyi akşamlar, hocam bu 10400F'in desteklediği uygun fiyatlı anakartlarda MHz'inin düşük olması sebebiyle işlemciyi 3600X'e mi çeksem diyorum sisteme 1000-1500 lira gibi bir ekleme yaparsak bu mümkün müdür? O zaman önerileriniz ne olur? Ya da direkt anakartı Z490'a mı yükseltsem? (Ekran kartı 2060 Super elimde şu anda, bunu değiştirmeyeceğim bu sebeple, onun etrafında bir sistem dizmeye çalışıyorum)
Değmez, en fazla oyuna bağlı 10 - 5 FPS kazanırsın. İntel'de ram frekansı Ryzen'da olduğu kadar önemli değil. 3600X çok daha pahalı ve yayın/render yapmayacaksan değmez yine. 10400F tercih et.

Bütçeni 500 TL arttırabilirsen 3060 Ti sığıyor bu arada:

Tabii yükseltemezsen RTX 2060S'lı sistem toplanabilir. Çok acelen yoksa RTX 3060 bile beklemen daha iyi olur, zaten 1 ay falan kaldı sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı