8000₺ Bilgisayar Toplama

Alper Süzgün

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhabalar. Sistem parçalarını görselde paylaşacağım. Not: Kasa konusunda hiç ama hiç emin değilim parçalar hakkında yorum yapıp bir de kasa önerebilirseniz PSU olan çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    13,6 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem oyun amaçlıysa bunları tavsiye ederim.
Toplam 8000 tl ve rtx 2070 super li sistem 😀

Çok fazla Render yapmıyorsan işlemciyi AMD Ryzen 5 3600'e düşür ve RX 5700XT almak çok daha mantıklı. İşlemciyi düşürünce 700TL para artacak o paraya da Cooler Master MB520 ve FSP Hydro 700W 80+ Bronze al. RAM ışıklı olması önemli değil önemli olan MHz fazla CL değerinin düşük olması. Bu RAM'lerden 2 tane alın. Sistemi 2K'da kullanacaksanız çok iyi olur.

Sistem oyun amaçlıysa bunları tavsiye ederim.
Toplam 8000 tl ve rtx 2070 super li sistem 😀
Çok fazla Render yapmıyorsan işlemciyi AMD Ryzen 5 3600'e düşür ve RX 5700XT almak çok daha mantıklı. İşlemciyi düşürünce 700TL para artacak o paraya da Cooler Master MB520 ve FSP Hydro 700W 80+ Bronze al. RAM ışıklı olması önemli değil önemli olan MHz fazla CL değerinin düşük olması. Bu RAM'lerden 2 tane alın. Sistemi 2K'da kullanacaksanız çok iyi olur.

Sadece oyun amaçlı toplamıyorum. Benim işim dijital tasarımcılık yani Photoshop, After Effects, Cinema 4D (3D modelleme programları) çok ağır bir şekilde kullanıyorum, yani bayaa bir render yükü olacak bilgisayarda.

Çoğunlukla Renderla uğraşacağın için AMD R7 3700X doğru seçim anakartta güzel, RAM'leri 3200MHz yap. Kasayıda Cooler Master MB520 ve FSP Hydro 700W 80+ Bronze ile değiştir. Ekran Kartını'da MSI RX 5700XT ile değiştirirsen harika olur. İleride sıvı soğutma almayı unutma.

Çoğunlukla Renderla uğraşacağın için AMD R7 3700X doğru seçim anakartta güzel, RAM'leri 3200MHz yap. Kasayıda Cooler Master MB520 ve FSP Hydro 700W 80+ Bronze ile değiştir. Ekran Kartını'da MSI RX 5700XT ile değiştirirsen harika olur. İleride sıvı soğutma almayı unutma.
Evet çok fazla render alacağım bilgisayar ile, o yüzden güçlü bir işlemci seçmek istedim. Ram konusunda da haklısınız ben RGB den vazgeçip 3200Mhz'li ram seçeyim, teşekkür ederim.
Bu sisteme güç kaynağı olarak bu FSP HYDRO G 850 Full Moduler PSU-Güç Kaynağı: Amazon.com.tr

Kasa olarakta bu yakışır NZXT S340W-W3 Mid TOWER ATX BEYAZ/MOR KASA - Vatan Bilgisayar

Eğer bütçenizi hiç zorlamak istemiyorsanız da bunu alın ama asla o sistemi ucuz bir güç kaynağına emanet etmeyin COUGAR TURRET RGB 700W 80 PLUS GAMING USB3.0 MidT ATX KASA - Vatan Bilgisayar
Peki ''corsair vs 650w'' güç kaynağına ne dersiniz?

Ben Alper Süzgün'ü yaklaşık 4 senedir tanıyorum(çalışmalarını kendi facebook sayfasında paylaşıyor gayet başaralı). Photoshop ağırlıklı çalışıyor ve kullananlar bilir Photoshop'ta akıllı nesne kullanmak işlemci ve belleğe ağır yük bindirir. Mobildeyim yardımcı olamıyorum ama %70 render amaçlı sistem toplayarak kendisine yardımcı olabilirsiniz.
Peki ''corsair vs 650w'' güç kaynağına ne dersiniz?
Gayet kaliteli kullanılabilir.
20190921_235941.png

Yanına 249 TL'ye Hepsiburada'dan Seagate 1 TB hardisk ve yine aynı siteden 782 TL'ye Aerocool Cylon 750W 80+Bronze RGB kasayı alırsanız toplam da 8200 liraya her işinizi görecek bir kasa alabilirsiniz isterseniz HDD'yi çıkartır düz 8000'e alırsınız tercih sizin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı