8000 Hz mouse gerekli mi?

Makaleler
12
Daha fazla  
Selamlar, Temu üzerinden Ajazz AJ159 Apex markalı mouse satın aldım. Mouse teknik özelliklerinden pek anlamayan biriyim ama 8000Hz kullanıldığını duydum. Bu gerçekten gerekli bir özellik mi? Rekabetçi FPS oyunları oynayan biriyim CS, Valorant vs. bu oyunlarda gerçekten gözle görülür bir fark sağlıyor mu? Dediğim gibi pek anlamıyorum bu işlerden mouse dediğinde DPI ayarı yapıp geçen biriyim. İşlemciyi falan yorduğunu duydum birkaç yerden Ryzen 5 2600 işlemci RTX 2060 ekran kartım var kullanabilir miyim onu bile bilmiyorum. O yüzden sizden konu hakkında bilgi almak için yazıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
8k'ye gerek yok fakat 2k ile de 1k arasında çok fark yok. Mouse'i 2k kullanan birisiyim arada abartı kadar fark yok fakat polling ratem daha yüksek olduğu için mouse kabiliyetim hızlandı sadece 8k'ye geçtiğiniz vakit CPU eski ise desteklemeyebilir veyahut mouse'nin dongle'si desteklemez. İki ihtimaliniz var zaten desteklese de G Pro X2'de 19 saat ömür veriyor. 19 saat sonra şarj edeceğime 1k-2k arasında oynarım daha iyi. Tamamen size kalmış, bana kalırsa G Pro X2'nin sensörü piyasanın baya sağlam 8k almayı düşünürseniz X2'yi tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı