8000₺ Monitör dahil RTX sistem toplama

Bütçe
8000

mehmeet61

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba öncelikle 8bin TL bütçem var. Sistem toplamaya kalktığım zaman bin türlü sorunla karşılaşıyorum. Bu bütçeye monitör dahil RTX olan sistem toplamak çok mümkün değil çünkü ya stokta yok ya satılan siteler güvenli değil ya da dahil olduğu hazır sistemlerde diğer bileşenler çok kötü. Laptop tarafına döndüğümüz zaman Monster'ın en ucuz Abra serisine karar kılmış bulunmaktayım. 6 senedir laptop kullanıyorum ve laptopa çok alıştım aslında genel olarak mobiliteye ihtiyacım yok fakat laptopa alıştığım için masaüstüne geçme konusunda bir tedirginim. Şimdi bu noktada yardımınıza ihtiyacım var. 8bin TL bütçe ile bahsettiğim sistemi toplamak mümkün mü ya da önerileriniz var mı mümkün değilse de laptop tercih etmeli miyim? Buralarda yeniyim biraz göz gezdirdim ve konuya vakıf görünen birkaç arkadaş ekleyeceğim şimdiden kusura bakmasınlar. Yardımlarınızı bekliyorum iyi geceler. @Astroscott @passat @Ardaaa11 @domates12 @Yüksek RPM @adam gibi adam 1050 ti

O paraya ancak 2060 toplanabilir monitör ile beraber. O da RTX deneyimini sunamaz.

8000'e monitörlü RTX çok zor ya da laptop anlamında. 144 Hz monitör 1500, kaldı geriye 6500 TL. 2060 kartlı alınabilir belki ama RTX verimliliği güzel olmaz güncel oyunlarda artık. PC her zaman daha mantıklı mobilden ama mobil rahatlığı da ayrı oluyor.

Ne yani 2060 RTX deneyimi sunmuyor mu?

Hangi oyun da sunmuyor?

2060 almak yerine 3050/3050 Ti'yibeklemeni tavsiye ederim.

Öncelikle mobilite önemli değilse laptop almanın hiçbir manası yok, onu bi' kesinleştirelim 😀

RTX 2060 stokları yok gibi bir şey, en ucuzu 4300 lira, alınmaz yani. Attığım sistem 4700 lira oluyor, buna 3050 Ti gibi bir kart alınabilir ama i3 10100F darboğaz yapar büyük ihtimalle.

@Tarkan 1972 DLSS 2.0 ile o fiyattaki bir karta göre gayet iyi, en düşük seri RTX kart alıp neden RT'i fulleyemiyorum diyen yoktur herhalde?

Anlamada mı sıkıntı var düşük verimlilik demem sunmuyor anlamına mı geliyor?

Boş ver. Anlamıyorlar bazı insanlar. RTX açmak için iyi bir kart değil. Sanıyor ki "O da RTX deneyimini sunamaz." dediğim için RTX açılmayacak. Ben bir şey daha demiyorum.

@Ardaaa11 zaten öyle ama kullanıcı öyle bir şekilde açmış ki konuyu RTX beklentisi var gibi hissettiriyor. RTX için 2060 tercih edilmez diyorum ben sadece. 2060 kötü bir kart demedik. Sırf DLSS için bile alınabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı