Teşekkür ederim hepinize. Buradaki herkes amd'nin ısı sorununu çözdüğünü söylemiş ancak ben araştırma yaptığımda tonla konu buluyorum hala amd alıp ısınma sorunu yaşayan (stock fan ile). External programların CPU'nun voltajını etkilediğini belirten tonlarca konu var (AMD Redditte kendisi doğrulamış bu iddiayı). cpu.userbenchmark'a göre gaming anlamında %10 RWS anlamında %7 daha hızlı gözüküyor i5 9600k. İzlediğim onlarca oyun testlerinden sonra da kafa kafaya olduklarını anladım, öyle Ryzen çok daha iyi bir işlemci gibi bir sonuca hiçbir "verisel" kaynaktan ulaşamadım.
AMD'de alsam stock soğutucu kullanmayacağım zaten; her türlü ekstra ya kule tipi ya da (son kararım) sıvı soğutma alacağım. Dolayısıyla Ryzen sistemin bana karı hepi topu 300TL oluyor. Ben monitör dahil 10000 lirayı gözden çıkarmışken 300 lira için milyonda bir bile olsa böyle bir riski almak istemiyorum. Arkadaşlar Hepi topu %3 bir fiyat farkından bahsediyoruz bütün sistemi göz önünde bulundurduğumuzda. İnsanlar sırf kasadan ışık çıksın diye 1000-2000tl harcıyorlar, neden 300tl gibi cuzi bir karı sanki yarı yarıya ucuza geliyormuş gibi anlattığınızı gerçekten anlamadım. Daha önce de söylediğim gibi; 10000tl gözden çıkarmışken sırf içim rahat etsin diye 300tl fazla vermeye razıyım, hiç sorun değil benim için, gerçekten hiç hiç hiç değil. Çünkü hepi topu "300tl". Bu açığı ssd'yi 970 plus değil de 860 evo alarak bile kapatabiliyorum ki gerek yok.
Özetle lütfen hepi topu 300tl (%3) bütçe yaratmak için amd tabanlı sistem önermeyin, almayacağım çünkü. Fiyat farkı 1000tl'leri geçse gerçekten anlayacağım ancak fiyat farkı 300 tl , daha ne kadar söylemem gerek bilmiyorum
Bugün birkaç parçanın siparişini geçmek istiyordum aslında ancak siparişi gelmeyen arkadaşlar olduğunu gördüm, sabır edip hem kargoların durumunun kesinleşmesini bekleyeceğim hem de bu bana indirim yakalamak için zaman yaratacak.
Tekrardan herkese zaman ayırdığı için çok teşekkür ederim, lütfen Intel tabanlı sistem önerelim.
"8000tl ye amd sığıyor Intel sığmıyor" diyorsanız intel sistem için bütçe 8300 tl gibi düşünebilirsiniz, ki zaten 8500-9000tl lik önerilen sistemlere de bakıyorum bütçem esnek.
Hepinize iyi sosyaller