8000 TL Dizüstü Bilgisayar Önerisi

Bütçe
8000-8500
Kız arkadaşım için bilgisayar bakıyoruz. AutoCAD, SolidWorks ve Catia kullanıyor. 16 GB RAM olmasını istiyoruz. Ryzen 5 5600H ve RTX 3050 olan HP Victus bakmıştım fakat 2x4 GB RAM olduğu için uğraşasım gelmedi. Tek slot 8 veya direkt 16 olan bakıyorum. Tek çekirdek için 11. nesil Intel veya 5. nesil Ryzen önceliğim. Ekran kartı önemli değil fazla. Sadece Catia ekran kartı kullanıyor, o da Quadro olmadığı sürece farkı yok deniyor.
Önerileriniz bekliyorum.

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama yukarıda belirttiğim çizim programlarını kullanan arkadaşlar var ise tecrübelerini aktarırlarsa güzel olur. Ben kullanmadığım için bilmiyorum.
Ryzen 7 5800h -GTX 1650 DDR6 mı almak daha mantıklı Ryzen 5 5600h - RTX 3050 mi. İşlemcilerin tek çekirdek performansları neredeyse aynı. Ekran kartı ile kesinlikle oyun oynanmayacak. Fiyatlar aynı. Ryzen 7 olanın rami ve hafızası daha fazla. Kız arkadaşım tipine baktığı için 5600h olan HP Victus istiyor ama işlemci ve RAM'in performansı bariz artıracağını düşünüyorum. Aynı anda Solidworks ve Autocadi açması gerektiği durumlar falan oluyor 8 ram yetmiyor şuan ona. Victus alırsa 2x4 olduğu için ram upgrade sat-al derken zor olacak ve ben uğraşacağım :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı