8000 TL dizüstü bilgisayar önerisi

Bir arkadaşım benden en fazla 8000 liralık bütçe ile dizüstü bilgisayar araştırmamı rica edip ve Ağustos ayının ortalarına doğru dizüstü bilgisayar almak arzusundan bahsetti. Ben de sizlerin tecrübesinden faydalanmak adına tavsiyelerinizi rica edeceğim. Arkadaşım almak istediği bilgisayarı en az beş yıl kullanmayı hedefleyip, yüksek bellek kullanan çizim ve Matematik programlarından SolidWorks, CATIA, MATLAB, ve ANSYS kullanacak olup oyun tarafından da ekran kartı isteyen oyunları oynamak istediğini belirtti. Depolama olarak ise SSD tarafından en az 250 GB, HDD tarafından da 750 GB veya 1 TB'lık depolama cihazları arzulayıp bellek tarafından ise en az 8 GB olmasını ve 16 GB belleğin şart olmadığından bahsetti.

Belirttiğimiz bütçe ve aradığımız özelliklerde olup hem bahsi geçen programlar için hem de ekran kartı isteyen oyunlar için uygun olabilecek iş ve oyun dizüstü bilgisayarı tavsiyeleriniz alabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mutlaka dizüstü tarafında güzel tavsiyeler gelecektir hatta arkadaşınız da mutlaka mukayese etmiş ve ihtiyacını bu yönde belirlemiştir fakat ben vicdanen uyarma gereği gördüm. Bu bütçe ile hatta her hangi bir bütçe ile masaüstü tarafında her zaman daha iyi sistem toplanır. Dediğim gibi mutlaka ihtiyaç ve karar diz üstüdür fakat hatırlatmak da bizden olsun.

Bütçenize göre alabileceğinizi en iyi laptop Monster Tulpar T5 V19.1 olur.
Dizüstü tarafında fiyat performans araştırmam yok maalesef katkı da bulunamıyorum fakat gözlem yaparak belki bir işe yararım düşüncesi ile baktım. 8000 TL lik cihaza HDD eklememişler mi ben mi göremedim. Yanlış anlaşılmasın farkındalık yaratmak için soruyorum.

Hatırlat dememiş sadece tavsiye et demiş hangi dizüstü. Bu technopat kullanıcıları sürekli konu dışında birşeyler söylüyor.

Maalesef sizin aksinize ben tavsiyede bulunmak için kimseden izin almıyorum. Bilincim kişiliğim ve vicdanım ne derse onu yapıyorum. Konu muhatabı bu konuda ki fikrini beğen butonu ile dile getirmiş.
Konu dışına çıkmak dediğiniz belkide gözden kaçırılmış çok büyük bir hatadan döndürme çabası, siz anlamazsınız, boşverin.

Peki başka muadil bilgisayarlar var mı? Monster Tulpar T5 V19.1'de HDD yok.
Evet HDD koymamışlar. Özelleştirip HDD koyunca fiyat yükseliyor.

Arkadaşın arkadaşı sanırsam üniversite okuyor ne yapıcak masaüstünü okula götürmesi gerek olabilir siz konuşmayın.

Peki başka muadil bilgisayarlar var mı? Monster Tulpar T5 V19.1'de HDD yok.

Evet HDD koymamışlar. Özelleştirip HDD koyunca fiyat yükseliyor.
Yanlış anlaşılmasın, PC kötü demiyorum ama bu bütçe ile de HDD yi özelleştirerek aldıracak olmalarına kızıyorum açıkçası. 8000 TL verip 250 GB SSD ile ne yapmasını bekliyorlar insanların anlamıyorum.

Maalesef HDD yok ama bu fiyata Gtx 1660 Ti ve I7 9750H var bundan yüksek performans alınabilecek başka laptop yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…