8000 TL Intel i7 6700 ve GTX 1070 Tabanlı Sistem Toplama

CerveZa

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Daha önce de konu açmıştım bir çok kişinin yardımını almıştım son aşamaya geldik artık sistemi alıyorum. 1-2 hafta sonra sistemi almış olacağım. Son bir önerisi, tavsiyesi veya fiyat performans olarak alternatifi olanlar varsa duymak isterim.
  • İşlemci: Intel i7 6700 Non-K
  • Ekran Kartı: ASUS ROG Strix GTX 1070
  • RAM: GSkill Ripjaws DDR4 3000 MHz 16 GB (2x8) CL15
  • Anakart: MSI Z170A Gaming Pro Carbon
  • Kasa: Zalman Z11 Neo 700W
  • HDD: Western Digital Caviar Blue 1 TB 7200 RPM
  • SSD: Samsung 850 EVO 250 GB M.2 SSD
  • Monitör: ASUS PG248Q 144 Hz+ G-Sync 1920x1080 1 MS
Vatan Bilgisayar'dan topladığımızda yaklaşık 8000 TL gibi bir fiyatı var.
Öncelikle şunu söyleyeyim, oyun ve programlama tabanlı bir sistem olacak. Z170 seçmemin temel nedeni ileriye yönelik bir anakart tercih etmek istemem. Fakat sizden gelecek diğer görüşleri de saygı ile bekliyorum :) Sizlerin bu sisteme alternatif olarak fiyat-performans açısından bir öneriniz var mı? Malum 8000 TL az bir para değil... 1 yıl çalışıp elde kazandığım bu parayı bu kadar kolay harcamak zoruma gidiyor biraz :D

Ayrıca sormak istediğim birkaç soru daha var, bilgisi olanlar yanıtlarsa çok sevinirim.
  1. Kasa olarak Zalman Z11 Neo'nun içindeki 700W PSU iyi mi iş yapar mı yoksa PSU'suz N11 Neo kasa alıp ekstra bir PSU almamı mı önerirsiniz?
  2. Sizce Intel i7 6700 yerine i5 6600 Non-K alsam yeterli olur mu? Oyunlarda kaç FPS fark yaratır? Ve en önemlisi aradaki fiyat farkına değer mi?
  3. Monitör olarak yine 144 Hz olan 1920x1080p önerebileceğiniz bir monitör var mı? Veya 1440p. Bu monitör 2000 TL fiyata sahip. BenQ XL2430T modeli iyi midir tavsiye eder misiniz? Bir dönem çok heveslendim araştırdım fakat Ghosting problemleri olduğunu duymuştum. Veya başka alternatif öneriniz var mı daha uygun fiyata? (G-Sync tercihimdir. 2000 TL'ye yakın bir ücret gözden çıkarabilirim)
  4. Bilgisayarı Kıbrıs'a götüreceğim, sıcak bir yer malum. An itibari ile hava 30 derece civarında :D Kasaya ekstra fan takmaya ve işlemci soğutucusu almaya gerek var mı?
Şimdiden teşekkür ederim. Cevaplarınızı bekliyor olacağım. İyi sosyaller :)

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. İş yapar. Ayrı almak isterseniz Seasonic ürünü tercih edebilirsiniz.
  2. Uzun ömürlü sistem toplamak istediğiniz için 6700'den vazgeçmeyin.
  3. Monitör sorularınıza onlarca cevap geldi. Artık karar vermenizin zamanı geldi geçiyor. 2000 TL civarına önerebileceğim tek monitör Dell S2716DG'dir. 2K çözünürlük, 144 Hz ve G-Sync destekli monitör. 2200-2350 TL civarı şu an piyasası. GTX 1070 ve 1080 sisteme bu yakışır.
  4. Sıcak havalarda stok fan ile o işlemci 70-75 derece civarı çalışır. Tehlikeli bir sıcaklık değil, aşırı ses de olmaz. Bütçenizi toparlayana kadar idare edilebilir. Sonrasında Amazon'dan Corsair H100i v2 alabilirsiniz, standart indirimle $96 civarı oluyor, vergi alınmıyor bu yüzden. Sağlam indirim yakalarsanız, benim yaptığım gibi $80 fiyata alabilirsiniz.

IMG_1476551091.704955.jpg

IMG_1476551105.123119.jpg

IMG_1476551115.972681.jpg

Bütçeyi biraz geçti kusura bakmayın. Başka sitelerden daha ucuza aynı sistemi toplayabilirsiniz isterseniz. Acemiyim biraz kusura bakmayın. İyi akşamlar :).

Sahalara dönmek güzel, öncelikle sadece vatandan alma zorunluluğunuz yok ise benim sistemim gayet güzel olacaktır. Özellikle sıcak havalarda kafanız rahat eder. İ7 6700K seçmemin nedeni 4-5 yıl sonra performans düşüşü yaşarsanız hız aşırtma ile performansını arttırarak yine tam gaz devam edebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-10-15-20-27-06.png
    Screenshot_2016-10-15-20-27-06.png
    60 KB · Görüntüleme: 129
Sahalara dönmek güzel, öncelikle sadece vatandan alma zorunluluğunuz yok ise benim sistemim gayet güzel olacaktır. Özellikle sıcak havalarda kafanız rahat eder. İ7 6700K seçmemin nedeni 4-5 yıl sonra performans düşüşü yaşarsanız hız aşırtma ile performansını arttırarak yine tam gaz devam edebilirsiniz.
Hocam peki SSD Corsair seçmişsiniz. Sizce Samsung ile arasında fark var mı? Duyduğum kadarı ile en iyisi şuan SSD'lerde Samsung EVO'lar.
Önerdiğiniz kasa hoşuma gitti hem pencereli hem sade hem kullanışlı hemde daha uygun. Sizce hava akımı ve büyüklük olarak Z11 ile kıyasladığımızda nasıl bir sonuç alırız?
Birde monitör olarak arkadaşın yukarıda önerdiği Dell S2716DG modeli nasıldır bir bilginiz var mı? PG278Q ile ve PG248Q ile kıyasladığımızda. Gerçi 248Q biraz düşük kalıyor 1920x1080 olması nedeniyle fakat fiyat olarak çok da açılmak istemiyorum o yüzden sordum :)

İlginiz için hepinize teşekkür ederim bu arada.

Hocam peki SSD Corsair seçmişsiniz. Sizce Samsung ile arasında fark var mı? Duyduğum kadarı ile en iyisi şuan SSD'lerde Samsung EVO'lar.
Önerdiğiniz kasa hoşuma gitti hem pencereli hem sade hem kullanışlı hemde daha uygun. Sizce hava akımı ve büyüklük olarak Z11 ile kıyasladığımızda nasıl bir sonuç alırız?
Birde monitör olarak arkadaşın yukarıda önerdiği Dell S2716DG modeli nasıldır bir bilginiz var mı? PG278Q ile ve PG248Q ile kıyasladığımızda. Gerçi 248Q biraz düşük kalıyor 1920x1080 olması nedeniyle fakat fiyat olarak çok da açılmak istemiyorum o yüzden sordum :)

İlginiz için hepinize teşekkür ederim bu arada.
Öncelikle SSD için kafanız rahat olsun aralarında sadece hız farkı ve depolama farkı var. Samsung bildiğimiz gibi bir telefon üreticisi ve bu telefonlarda hızlı depolama birimlerini kendi üretiyor, SSD konusunda ise tecrübeli olduğu için stabillik sağlayabiliyor buda 0.5 Mb/s gibi küçük hız kayıplarına neden olur, Corsair için bu değer 0.8 Mb/s gibi değerler.

Kasa için Technopat inceleme yaptı onu izlerseniz kafanızdaki sorular cevaplanmış olur.

Monitör gayet güzel bende alacağım inşallah fakat renklere çok önem vermiyorsanız tam size göre, IPS yerine TN panel sadece. Başka önerebileceğim monitör Acer Xpredator ola olabilir fakat bütçenin üstüne çıkarsınız.

Öncelikle SSD için kafanız rahat olsun aralarında sadece hız farkı ve depolama farkı var. Samsung bildiğimiz gibi bir telefon üreticisi ve bu telefonlarda hızlı depolama birimlerini kendi üretiyor, SSD konusunda ise tecrübeli olduğu için stabillik sağlayabiliyor buda 0.5 Mb/s gibi küçük hız kayıplarına neden olur, Corsair için bu değer 0.8 Mb/s gibi değerler.

Kasa için Technopat inceleme yaptı onu izlerseniz kafanızdaki sorular cevaplanmış olur.

Monitör gayet güzel bende alacağım inşallah fakat renklere çok önem vermiyorsanız tam size göre, IPS yerine TN panel sadece. Başka önerebileceğim monitör Acer Xpredator ola olabilir fakat bütçenin üstüne çıkarsınız.

IPS paneller zaten canda cüzdanda yakıyor o yüzden TN panellere devam :D Teşekkür ederim bilgilendirme için :)

Hocam merhaba. Şuan elimde ki mevcut parayı başka bir yere yatırma durumum olmasa almak istediğim sistem. Monitör Asus VG248QE modeli 1 ms 144hz lik bir monitör. Ben fps oyunları oynadığım için bu monitörü tercih ettim. Kasa toplanmış halde kapınıza gelmesi 8060 lira. Fikir oluştursun diye eklemek istedim. İyi günler dilerim.

Dosya Ekleri

• Sistem.jpg
    Sistem.jpg
    57,9 KB · Görüntüleme: 117
Hocam merhaba. Şuan elimde ki mevcut parayı başka bir yere yatırma durumum olmasa almak istediğim sistem. Monitör Asus VG248QE modeli 1 ms 144hz lik bir monitör. Ben fps oyunları oynadığım için bu monitörü tercih ettim. Kasa toplanmış halde kapınıza gelmesi 8060 lira. Fikir oluştursun diye eklemek istedim. İyi günler dilerim.

Hocam sistem gayet güzel olmuş teşekkür ederim bilgi için. Monitör tercihine yanaşmadım birtek. FPS oyunlarının yanında RPG, MOBA, Spor ve açık dünya oyunları oynadığım için birazda 1440p veya 2k görüntü kaliteli ve G-Sync destekli bir monitör bakıyorum.

Hocam birde bir soru daha sormak istiyorum. I7 6700'lü GTX 1070'li bir sisteme 750W yeterli mi yoksa fazla mı? İdeali nedir? Veya olası parça güncellemelerine karşı 700 - 750W'da kalması iyi bir tercih mi? SLI yapmam kesinlikle. Büyük konuşmayayım ama yapmam. Nedense SLI'lara karşı önyargılıyım, sevmiyorum :)

Hocam istediğin şekilde yeniden toplamaya çalıştım. Tabi diğer arkadaşlarında düşünceleri önemli.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    45,6 KB · Görüntüleme: 81
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı