8000 TL Monitör Dahil i7 7700K vs GTX 1070 Sistem Toplama

O zaman benimde su bir önceki sayfada attigim resimdeki sistem nasildir. Onada bir el atalimda alacagim. Araba alirken söylendigi gibi ciddi aliciyim :D
Degistirmemi istedigini parcalar varsa daha uyguna daha uyumlu calisacak yada biraz daha pahali ama alirsam pisman olmayacagim parcalar ile degistirebilirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    124,1 KB · Görüntüleme: 179
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba.
Intel sistem istediğinizi belirtmişiniz. Arkadaşlar ise güzel tavsiyeler vermişler Intel olarak. Ben de, kıyaslama yapabilmeniz açısından bir Ryzen sistem tavsiye etmek isterim:

En ufak bir darboğaz, kasma-donma olacağını düşünmüyorum. Benzer bir sistemi de arkadaşıma topladık yaklaşık 15-20 gün önce. En ufak bir sıkıntı yaşamadı şimdiye dek.

Benim tavsiyem ise 1080p monitör almayacak iseniz (bence 8000TL için 1080p monitör israf gibi birşey olacaktır) Ryzen'lı bir sistem toplamanız. 1080p ve GTX 1080 bir sistemde 7700K daha üstün. Ancak 2K ve özellikle 4K'da Ryzen farkını atıyor. Ki 8C@16T ile 7700K'dan en düşük 2-3 yıl daha uzun ömürlü. Çok serin ve sessiz çalışmakta. Render işleminde bile maksimum 55 derece gördüm stok soğutucusu ile. Ki içerisinden çıkan stok soğutucu ile 3.9GHz'e kadar stabil OC olabiliyor.
Kısacası, oyunlar hariç her alanda 7700K'dan en az %50 daha performanslı. 4K'da ise oyunların birçoğunda daha üstün. Ancak GTX 1070 veya GTX 1080 ile 1080p monitörde oyun oynayacaksanız Ryzen önermem kesinlikle. 1080p için yukarıda arkadaşların tavsiye ettikleri sistemler çok daha iyi olur :)

Hocam merhaba.
Intel sistem istediğinizi belirtmişiniz. Arkadaşlar ise güzel tavsiyeler vermişler Intel olarak. Ben de, kıyaslama yapabilmeniz açısından bir Ryzen sistem tavsiye etmek isterim:

En ufak bir darboğaz, kasma-donma olacağını düşünmüyorum. Benzer bir sistemi de arkadaşıma topladık yaklaşık 15-20 gün önce. En ufak bir sıkıntı yaşamadı şimdiye dek.

Benim tavsiyem ise 1080p monitör almayacak iseniz (bence 8000TL için 1080p monitör israf gibi birşey olacaktır) Ryzen'lı bir sistem toplamanız. 1080p ve GTX 1080 bir sistemde 7700K daha üstün. Ancak 2K ve özellikle 4K'da Ryzen farkını atıyor. Ki 8C@16T ile 7700K'dan en düşük 2-3 yıl daha uzun ömürlü. Çok serin ve sessiz çalışmakta. Render işleminde bile maksimum 55 derece gördüm stok soğutucusu ile. Ki içerisinden çıkan stok soğutucu ile 3.9GHz'e kadar stabil OC olabiliyor.
Kısacası, oyunlar hariç her alanda 7700K'dan en az %50 daha performanslı. 4K'da ise oyunların birçoğunda daha üstün. Ancak GTX 1070 veya GTX 1080 ile 1080p monitörde oyun oynayacaksanız Ryzen önermem kesinlikle. 1080p için yukarıda arkadaşların tavsiye ettikleri sistemler çok daha iyi olur :)
Kardeşim gereken herşeyi söyleyip birde güzel bi sistem toplamış. Bence buraya kulak ver [emoji1]

Bu sistem icin ne dersiniz 2 sene is görürmü 1080p de ? Sorun yasarmiyim ? Yoksa paraya kiyip Intel 7700k olan sistemi alayim.
GTX 1060 için çok fazla bir işlemci R5 1600.
Hiçbir sıkıntı olmaz. Bu arada monitör özelliğini dalgınlıkla yanlış yazmışım yukarıdaki mesajda. Free sync AMD kartlar içindir. Siz Nvidia kullanacağınız için o teknoloji sizi enterese etmez. Nvidia tarafında G-Sync teknolojisi var ve bu özelliğe sahip monitörler görece çok pahalıdırlar. Bununla birlikte GTX 1060 için bu özelliğe sahip bir monitör gerekmez. GTX 1070 olsaydı alın derdim. GTX 1060 için R5 1400 bile kullanılabilir. R5 1600 geleceğe yatırım olur ve video render gibi işler için profesyonel kullanımda +2 çekirdeğin çok faydasını görürsünüz.
Sonuç olarak R5 1600 ve GTX 1060 6 GB işlemci tarafı çok güçlü, ekran kartı ise orta sınıfın biraz üstünde olan bir sistem oluştururlar.

Dikkat ederseniz 7700K'nın adını bile anmadım :)

Aciklayi anlatiminiz icin cok tesekkür ederim. Ozaman 7700k sistemi kafamdan siliyorum :D
Benim düsüncemde 1080p-75hz bir ekran almak. Hatta söyle uygun bir tane buldum.
ViewSonic VX2757-MHD

Ekran karti olarak RX480 ile GTX 1060 arasinda cok fazla fark varmi? Sitede cok fazla konu var.
Okusan bile yine arada kaliyorsun :D GTX 1060 da kalayim mi yoksa RX480 bana daha cok getirisi olurmu ? Cünkü sizin bahsettiniz özellik mevcut ve bu özellik ilemi 75 HZ aliyor yoksa 1060 iledemi alir anlamadim.

Sistem icin son noktayi koyacak olursak siparisi verecegim yoksa bu gidisle bendeki bu kararsizlikla hic birsey alamiyacagim.

Aciklayi anlatiminiz icin cok tesekkür ederim. Ozaman 7700k sistemi kafamdan siliyorum :D
Benim düsüncemde 1080p-75hz bir ekran almak. Hatta söyle uygun bir tane buldum.
ViewSonic VX2757-MHD

Ekran karti olarak RX480 ile GTX 1060 arasinda cok fazla fark varmi? Sitede cok fazla konu var.
Okusan bile yine arada kaliyorsun :D GTX 1060 da kalayim mi yoksa RX480 bana daha cok getirisi olurmu ? Cünkü sizin bahsettiniz özellik mevcut ve bu özellik ilemi 75 HZ aliyor yoksa 1060 iledemi alir anlamadim.

Sistem icin son noktayi koyacak olursak siparisi verecegim yoksa bu gidisle bendeki bu kararsizlikla hic birsey alamiyacagim.
İşlemci tarafında R5 1600 tamamdır. GTX 1060 mı, RX 480 mi?
Valla ben ikisini de alırdım. İkisi de güzel kartlar. Monitör konusunda şunu alın diyemem. Genelde benim beğendiklerim 1500 lira üstü oluyor. :-( Görüp almanızda fayda var.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı