8000 TL Monitör Dahil Sistem Tavsiyesi

Cellan

Hectopat
Arkadaşlar ben bu fiyata bir bilgisayar toplamak istiyorum. Ama şu anda ekran kartları çok pahalı olduğu için hazirana kadar beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nisan ayında yeni ekran kartlarının geleceği söylentileri var. Beklemekten zarar gelmez. Bekleyemem diyorsan aşağıdaki linke göz atabilirsin. Bana soracak olursan bekle derim.
Pardon nisan ayında 1050 ti li sistemlerde düşüş olurmu sizce.

Şimdi toplama. Nisan'da 2070 ve 2080 çıkacak. Büyük ihtimalle GTX 2070'li ve 2k monitörlü bir sistem toplayabileceksin.

Ben beklemeni tavsiye etmem. Bir haberde işlemcilerin de ekran kartları kadar madencilikte faydalı olduğunu, bu nedenle de işlemci fiyatlarında da artış gösterdiğini okumuştum. Bu nedenle işlemcilerin fiyatlarında da bir artış bekleniyor.

Mesela benim geçen hafta topladığım sistemin fiyatıyla şu anki fiyatı arasında yaklaşık 300-350 TL'lik bir fark var. Fiyatlar her geçen gün artmaya devam ediyor, stoklar her geçen gün azalmaya devam ediyor. Ve üretici firmalar olaya bir el atmazsa, bu durum böyle devam edecek gibi görünüyor.

Ayrıca arkadaşlar belirtmiş, GTX 2070 ve 2080 nisan ayında gelebilir diye fakat bunlar hem kesin bilgi değil hem de referans modellerin tanıtılma zamanı. Piyasada farklı markaların çıkardıkları Gaming modelli ekran kartları ne zaman bulunur, orası muamma.

Velhasıl kelam, yazdığım tüm bu sebeplerden ötürü sistemini ekran kartı hariç toplamanı öneririm. Ekran kartını GTX 1050 veya 1050Ti yapıp, yeni nesil ekran kartlarını bekleyebilirsin. O zamana kadar bu kartlar seni idare edecektir. Sonrasında elindeki mevcut ekran kartını satıp, yeni nesil ekran kartı ile upgrade yaparsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı