8000 TL Monitör önerisi

Bütçe
8000
Atılan Gigabyte' ya da ViewSonic olanı alın. İkisi de güzel monitörler.

Bu ürünü bu fiyattayken al ileride belki 2. monitör 2K alırsın paranı biriktirip çünkü bütçende önerebileceğim çok sağlıklı bir 2K model yok.



Üstat gelmiş.
Bu bütçede önerilen 2 tane güzel monitör var nasıl yok?
 
Kasım'da 4070 Super'li sistem alacağım. Almadan önce monitör almak istiyorum. Vatan da ASUS 27' VG27WQ1B alacaktım araştırmadan almak istemedim. Cok kafam karışık. IPS panel değil galiba mrpt konuları falan bayağı kafamı karıştırdı.
MPRT kafanı karıştırmasın, piyasadaki monitörlerin %80'inde kötü çalışan bir özellik. O kadar da olmazsa olmaz bir özellik değil, kullanım ağırlığı competitive oyun tarafında. Hareket bulanıklığını azaltmaya yarayan bir teknoloji. Normalde MPRT'yi düşürmenin tek doğal yolu yüksek yenileme hızıdır. Örneğin 144 Hz bir monitörün MPRT değeri 1000/144'ten 6.9ms çıkar. 500 Hz bir monitörün ise 2ms çıkar. Ne kadar yüksek yenileme hızı olursa o kadar düşük MPRT değeri olur ve bu da o kadar iyi bir hareket bulanıklığı performansı demektir. Lakin buna alternatif olacak şekilde MPRT düşürme yolu buldular, bu da Backlight Strobing. Bu teknoloji sayesinde MPRT değeri, monitörün OSD Menu'sunden tek hareketle düşürülebiliyor, lakin beraberinde pek çok olumsuzluğu ve/veya kısıtlamayı beraberinde getirebiliyor; flickering, stuttering, CrossTalk, overshoot, maksimum parlaklıkta azalış, overdrive değiştirememe gibi. Dolayısıyla sadece MPRT ayarı koydum oldu bitti demekle olmuyor, üreticinin ayara yeterince kafa yorup yormadığını anlamanın yolu da inceleme karıştırmaktır.

Özet: MPRT muhabbetini boş ver, kafaya takıyorsan ve competitive ağırlıklı kullanımın varsa hiç kafa yormadan Viewsonic XG2431 al geç, MPRT teknolojisinin en iyi çalıştığı uygun fiyatlı 1080p 24" 240 Hz modellerden birisidir.
 
@BerkayZ87 Bağlantı adresini verdiğim monitör Türkiye'ye yeni gelmiş. Sizce alınır mı?

Güzel duruyor incelemelerine bakarsak lakin fiyatı biraz fazla. Hala G27Q alırdım.
 
Bu ASUS olan monitor guzele benziyor sizce Dell G2724D ya da MSI MAG274QRFW almak mi hala mantikli yoksa o fiyatlara ASUS olani mi? ASUS panellerinde olu piksel cikma ihtimali yuksek diye biliyorum ama yanlisim olabilir. ASUS olan monitorde farbrikadan Calibre cikmasi ve yuksek Hz olmasi bayağı cazip geldi fiyatı da 2K bir monitor icin siradan bir fiyat. Ne dersiniz @BerkayZ87 @Saint Lucia Simdiden teşekkür ederim.
 
G27Q 7800 lira olduğu sürece rakipsiz bir monitör.
Yeni aldığım PS5 için monitör arıyorum. Kafam çok karışık. Pek çok kişi 4K’yı gereksiz buluyor FPS durumundan ötürü. Aslında FIFA(FC) oynayacağım sadece muhtemelen. Nedir bu cihazı iyi yapan? Panel türü, tepki süresi, ekran tazeleme hızı çoğu monitörde yeterli görünüyor. Nedir bu işin inceliği?
 

Geri
Yukarı