8000 TL'ye bilgisayar toplama

JoTheProo

Decapat
Yer
Bodrum/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar şu an güncel olarak GTX 1060 6 GB Gaming X, i5 8400, 16 GB 3000MHz RAM'li 240GB SSD ve 1TB Harddisk'li bir bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayarımı 1.5 yıl önce aldım fakat PUBG gibi iyi sistem bir oyun oynadığım için bu bilgisayar ileride yetmeyebilir ve 144Hz monitörüm olduğu için zaman zaman özellikle e-spor turnuvalarında 110-115 FPS'lere kadar düşebiliyor. Bu yüzden bana 8000 TL'ye toplayabileceğiniz en iyi bilgisayarı toplarsanız mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı değişmeni tavsiye ederim. RTX 2070S alınabilir. Bununla beraber R5 3600 alınır. M.2 SSD alınır 480GB'lik. Güç kaynağın kaç Watt?

Son düzenleyen: Moderatör:
8000 TL bütçem olsa kendime soldaki sistemi toplardım.Toplam 8074 TL

8000 TL bütçem olsa alabileceğim en performanslı sistemi toplamak istesem sağdaki sistemi alırdım.Toplam 7913 TL

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200226_011041.jpg
    Screenshot_20200226_011041.jpg
    106,7 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_20200226_011750.jpg
    Screenshot_20200226_011750.jpg
    139,9 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
8000 TL bütçem olsa kendime soldaki sistemi toplardım.Toplam 8074 TL

8000 TL bütçem olsa alabileceğim en performanslı sistemi toplamak istesem sağdaki sistemi alırdım.Toplam 7913 TL
Attigim sistem varken bunu almasinin gram mantığı yok.
Ekran karti Mech, anakart düşük, kasa kötü, PSU bu seviye için iyi değil, RAM tek kanal...

Sürekli Anakart B450M S2H acizliktir. Arkadaşın parası Orta segment ile Üst segment arası utanmadan B450M S2H bu Anakart düşük bütçelerde kullanılır öğrenin artık.

Sürekli Anakart B450M S2H acizliktir. Arkadaşın parası Orta segment ile Üst segment arası utanmadan B450M S2H bu Anakart düşük bütçelerde kullanılır öğrenin artık.

Sistem dizmeyip başkalarının sistemleri hakkında utanmadan kendi kıt bilgisi dahilinde yorum yapmak daha büyük acizliktir. Sistemlerimiz konuşsun isterim ama görüyorum ki muhatabım olan bu şahsiyette yok. Arkadaş bu konuyu kendisine sistem dizmen için açtı bilmiş bilmiş başkalarının sistemleri hakkında konuşasın diye değil. Lütfen insanlara faydalı olmak için yapıcı ol yıkıcı değil😉.
Attigim sistem varken bunu almasinin gram mantığı yok.
Ekran karti Mech, anakart düşük, kasa kötü, PSU bu seviye için iyi değil, RAM tek kanal...

Dostum senin onu bunu iyi kötü diye değerlendirmenin hiçbir anlamı yok bunlar piyasada dönem parçalar ve kalitesiz olsalar piyasada olmazlar zaten. Seni sistemleri karşılaştırmaya davet ediyorum böylece insanlara daha faydalı oluruz. Senin gibi birinden daha mantıklı yorumlar bekliyorum önceki konudaki gibi aynı paraya daha performanslısını toplayabilirsen ben de arkadaşa senin sistemini öneririm😉.

Son düzenleme:
Kalitesiz ürün piyasada olmaz lafı tamamen yanlış. Kimse çıkıp da bana Hadron'un kaliteli olduğunu kanıtlayamaz.

Evet sistemleri karşılaştıralım şimdi. Fiyat bakımından aynılar.

Sen Dark marka hava akışı çok da iyi olmayan kasa kullanmışken ben CM 511 koydum.
Sen eski ünite kullanan ve birçok korumadan yoksun olan Sharkoon SHP650 PSU kullanırken ben CM 650 NWE PSU kullandım.
Sen B450M S2H kullanırken ben ise B450 Gaming PLUS MAX kullandım, aradaki farkı bilmiyorsan hiç konuşmayalım bile.
Sen Mech serisi ekran kartı kullanırken ben en iyi soğutma modeli olan Gaming X kullandım.
Sen 3.000Mhz RAM kullanırken ben 3600Mhz RAM kullandım. Üstüne bir de sen tek kanal 16 GB kullandın, başlı başına hata. Ryzen sistemlerde dual channel ve yüksek Mhz çok önemli etken.

Seninkinin artı yönü ne? 3600 yerine 3600X işlemci kullanman.
480 GB SSD yerine 1 TB M.2 SSD kullanman.

Umarım yeterli olmuştur. Daha da üstüne kendi sistemini savunacaksan helal olsun vallahi. Sırf SSD yükseltiyim de bir de 3600 yerine 3600X alıyım diye tüm parçalardan kısmak mı daha iyi yani?

Sistem dizmeyip başkalarının sistemleri hakkında utanmadan kendi kıt bilgisi dahilinde yorum yapmak daha büyük acizliktir. Sistemlerimiz konuşsun isterim ama görüyorum ki muhatabım olan bu şahsiyette yok. Arkadaş bu konuyu kendisine sistem dizmen için açtı bilmiş bilmiş başkalarının sistemleri hakkında konuşasın diye değil. Lütfen insanlara faydalı olmak için yapıcı ol yıkıcı değil😉.
Sende en ufak bir sistem bilgisi varsa ben bu forumu bırakırım. Başkalarının önermiş olduğu sistemlere bakınca sizi. Sizin sistemin ne kadar berbat ve saçma olduğu belli. Ben zaten sistem toplamak isteyen kişi için alternatif bir sistem olan Caner Uncu'nun sistemini önerdim. Her şeyde B450M S2H önerince yapıcı olduğunu düşünenler mi? Hmm. Senin önermiş olduğun PC'yi belki alacaktı fakat ne kadar geri olduğunu söylemek bizim kusurumuz değil senin kusurundur. Bende sorun bulacağına sürekli ekran kartı ve işlemciye büyük meblağ ayıralıcağına...

Ya @Caner Uncu 'nun attığı Amd GPU'lu sistemi al ya da şu Nvidia GPU'lu sistemi al.
(Elinde zaten 16GB 3000Mhz RAM olduğundan dolayı RAM eklemedim)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı