8000 TL'ye full set elektronik gitar önerisi

Aslında bu bütçede her türlü gitar (SX, madison, kozmos) birbirinden çok da farklı değil bütçe daha da fazla olsaydı daha güzel öneriler verilebilirdi ama olsun zaten bu bütçede SX madison kozmos gibi markalardan herhangi birini tercih etse olur. Asıl önemli olan düzgün bir amfi olması.
Ben SX'in saydığın diğer markalardan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bir çok insan da internette bundan bahsetmiş. İşçilik açısından diğer tahta, takoz gitarlara kıyasla başlangıç için çok daha uygun gitarlar olduğunu düşünüyorum. Bende mesela Fender vardı ihtiyaçtan dolayı satıp uygun fiyatlı bir gitar almak isterken sürekli SX ile karşılaştım. Hatta Zuhal Müzikti sanırım girip oradaki giriş seviyesi gitarları denediğimde çok kalitesiz olduklarını görmüştüm ben de gidip 2.el SX VTG aldım. Gayet alınabilir bir gitar. O yüzden bence aynı kefede değerlendirmemek lazım.

Ben SX'in saydığın diğer markalardan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Birçok insan da internette bundan bahsetmiş. İşçilik açısından diğer tahta, takoz gitarlara kıyasla başlangıç için çok daha uygun gitarlar olduğunu düşünüyorum. Bende mesela Fender vardı ihtiyaçtan dolayı satıp uygun fiyatlı bir gitar almak isterken sürekli SX ile karşılaştım. Hatta zuhal müzikti sanırım girip oradaki giriş seviyesi gitarları denediğimde çok kalitesiz olduklarını görmüştüm ben de gidip 2.el SX vtg aldım. Gayet alınabilir bir gitar. O yüzden bence aynı kefede değerlendirmemek lazım.

Evet daha hoş olabilir, işçilik açısından kozmos ve madison vasat ama SX strata 6K verse bu adama amfi için 2K kalıyor o fiyata bir amfi alsa oyuncak gibi bir şey olacak o yüzden SX strat önermedim bence bütçeyi arttırmadan alabileceği en güzel ikili madison + ID Core 10.

Evet daha hoş olabilir, işçilik açısından kozmos ve madison vasat ama SX strata 6K verse bu adama amfi için 2K kalıyor o fiyata bir amfi alsa oyuncak gibi bir şey olacak o yüzden SX strat önermedim bence bütçeyi arttırmadan alabileceği en güzel ikili madison + ID Core 10.
O yüzden sıfır madison alacağına 2. el SX alması çok daha mantıklı. Alamıyorsa yapacak bir şey yok ama ben 4bin liraya o gitarlara para vermeyi israf olarak görüyorum.

O yüzden sıfır madison alacağına 2. el SX alması çok daha mantıklı. Alamıyorsa yapacak bir şey yok ama ben 4bin liraya o gitarlara para vermeyi israf olarak görüyorum.

İkinci el alacaksa bence de SX daha mantıklı ama ikinci el alırken deneyimsiz biri olduğu için sıkıntılı bir gitar alma ihtimali var eğer ikinci el alışverişde ona yardımcı olabilecek bir tanıdığı varsa benim de önerim ikinci el SX + ID Core 10 olur.

Bir luthier'e götürüp 2. el olduğu için yeni tel, bakım vs. yaptırır hem de oradaki luthier gitarı kontrol eder. Tabi bunlar imkan meselesi. Yaşadığı yerde 2.el gitar bulamayabilir veya luthier bulamayabilir. Bir de nakit para vermesi gerekecek falan ama olaya sadece gitar olarak bakarsak 2.el SX> Madison,Kozmos vs.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı