8000 TL'ye monitör tavsiyesi

7US

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba!

Sistemim bu şekilde ve günde 10 saat geçiriyorsam. Bunun 7-8 saati Valorant geri kalan 2 saati gene FPS ağırlıklı oyunlar.
Maksimum 8K'lık bütçem var hangi monitörleri önerirsiniz?

Ben bunu almayı düşünüyordum ama önerilerinizi bekliyorum.

Genelde FPS oyunları oynuyorsanız bu monitör mantıklı olabilir.
Benim baktığım 280hz ve daha iyi olmaz mıydı pek fazla bilgim yok ve Asus her zaman daha iyi diye biliyorum.

Genelde FPS oyunları oynuyorsanız bu monitör mantıklı olabilir.

FPS için IPS mantıklı olmaz TN panel monitör tercih edilmeli.

FPS için IPS mantıklı olmaz TN panel monitör tercih edilmeli.

Düşüncenizi biraz saçma buldum hocam. IPS panel FPS oyunlarında neden mantıklı olmasın.
Şöyle anlatayım mesela sizce niye 360 Hz monitörleri TN panel üretmiyorlarda IPS panel üretiyorlar. IPS panel monitör her zaman daha iyidir. IPS açık ara en iyi görüntüyü ve en geniş renk gamı ve görüş açısını sunan paneldir.

Son düzenleme:
Düşüncenizi biraz saçma buldum hocam. IPS panel FPS oyunlarında neden mantıklı olmasın.
Şöyle anlatayım mesela sizce niye 360 Hz monitörleri TN panel yapmıyorlar sormak istiyorum.

Çünkü ghosting yapıyor IPS panel ve üstüne TN panel yapıyor BenQ zaten sizin mantıklı bulup bulmamanızın hiçbir önemi yok. TN panel sadece renkleri kötü verir ama bir FPS oyuncusu için daha akıcı bir görüntü sağlar. IPS panelin alıcısı belli neden yapıyorlar sorusunu bana değil yapanlara sorun bence mantıksız çoğu hikaye oyununda 300FPS bile almak zor çünkü.

Çünkü ghosting yapıyor IPS panel ve üstüne TN panel yapıyor BenQ zaten sizin mantıklı bulup bulmamanızın hiçbir önemi yok. TN panel sadece renkleri kötü verir ama bir FPS oyuncusu için daha akıcı bir görüntü sağlar. IPS panelin alıcısı belli neden yapıyorlar sorusunu bana değil yapanlara sorun bence mantıksız çoğu hikaye oyununda 300FPS bile almak zor çünkü.

IPS veya VA monitörler de artık epey hızlı. TN monitörlere hala dönüp bakmak çok gerekli değil.

IPS veya VA monitörler de artık epey hızlı. TN monitörlere hala dönüp bakmak çok gerekli değil.

Hocam anlamıyorsunuz lütfen yapmayın. TN panel FPS oyuncusu için ideal adam film izlemiyorum hayatımı FPS ile geçiriyorum diyor. Aldıktan sonra küfürler edeceği kişi siz olacaksınız arkadaş ghostingle karşılaşınca. Bir monitörü FPS için alıyorsanız ghosting en büyük düşmanınızdır. VA ve IPS panel kullanmış birisi olarak ikisinin de ghosting yaptığını ve oyunu etkilediğini gayet iyi görebiliyorum çünkü deneyimledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı