80Mbps download ile kaç bitrate yayın açılmalı?

melihoper

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar internet hızım şu şekilde Twitch'ya da Kick fark etmez canlı yayın açmak istiyorum fakat pek anlamıyorum bitrate falan yardımcı olursanız sevinirim. 1080p 60 FPS kaliteli donmadan bir yayın verebilir miyim? Anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Teşekkür ediyorum şimdiden, internetim şu şekilde:

Download: 80Mbps.
Upload: 18.8Mbps.

İyi sosyaller ^^

10.000 bitrate verebilirsiniz. Tavsiyem aralıklı bitrate değeri vermeniz yani minimum 8500 maksimum 12000.

Dosya Ekleri

• images.png
    images.png
    8,5 KB · Görüntüleme: 61
Yayın için internet kısmında download değil upload gereklidir. Ayrıca yayının kalitesini daha çok donanım kodlayıcı belirler, orada yapacağın ayarlar. Ekran kartın nedir, ve upload değerin kaç Mbps ? Tahminen en kötü 12Mbps hızı vardır. Ekran kartını söylemen gerek ama.

Yayın için internet kısmında download değil upload gereklidir. Ayrıca yayının kalitesini daha çok donanım kodlayıcı belirler, orada yapacağın ayarlar. Ekran kartın nedir, ve upload değerin kaç Mbps ? Tahminen en kötü 12Mbps hızı vardır. Ekran kartını söylemen gerek ama.

Upload değerim 18-20mbps arası gidip geliyor. Ekran kartım ise gtx1650ti

Upload değerim 18-20mbps arası gidip geliyor. Ekran kartım ise gtx1650ti
Kötü sonuçlar olur o GPU model ile. OBS üzerinden Twitch için yayın bitrate değeri max 8.000Bitrate verebilirsin, daha üzerine hiçbir şekilde çıkamazsın. Çünkü Twitch sunucuları bu durumu max bu değer ile kısıtlamış durumda. İnternet tarafında bir problemin yok bu konuda, ama video kodlamayı GPU'dan verirsen kalite değerini ortaya çekmen gerekebilir, bu ayar bile yayında iyi olsa bile oynadığın oyunlarda özellikle yüksek FPS oyunlarda senin oyununa %20/30 oranında inputlag problemi yaratır. İşlemcin eğer AMD 5600x ise ya da üzeri bir performans olan modellerden birisiyse yayını işlemciden verebilirsin, bu oynadığın oyunlarda sana daha az inputlag yaşatır. Yalnız işlemciden 5600x ile verirken kaliteyi default bırak, ve bitrate değeride 6.000 olsun.

10.000 bitrate verebilirsiniz. Tavsiyem aralıklı bitrate değeri vermeniz yani minimum 8500 maksimum 12000.
Twitch'de 8.000bitrate üzeri verilmiyor. Encode ve Decode durumları arasında fark var ayrıca. Yani bu paylaşımlar aslında bu FPS ve bit değerleri ile direkt kayıt alınan video kodlama ayarlarını temsil ediyor daha çok, canlı yayın kodlaması biraz daha komplike durum. Yayın sitelerine ait sunucuların kısıtlama durumu var. YouTube bu konuda sanırsam max 12Mbps izin veriyor. Sanırım 1080p için, bu konuda tam emin değilim YouTube için, ama Twitch kesinlikle max 8.000bitrate bant genişliğine izin veriyor.

Kötü sonuçlar olur o GPU model ile. OBS üzerinden Twitch için yayın bitrate değeri max 8.000Bitrate verebilirsin, daha üzerine hiçbir şekilde çıkamazsın. Çünkü Twitch sunucuları bu durumu max bu değer ile kısıtlamış durumda. İnternet tarafında bir problemin yok bu konuda, ama video kodlamayı GPU'dan verirsen kalite değerini ortaya çekmen gerekebilir, bu ayar bile yayında iyi olsa bile oynadığın oyunlarda özellikle yüksek FPS oyunlarda senin oyununa %20/30 oranında inputlag problemi yaratır. İşlemcin eğer AMD 5600x ise ya da üzeri bir performans olan modellerden birisiyse yayını işlemciden verebilirsin, bu oynadığın oyunlarda sana daha az inputlag yaşatır. Yalnız işlemciden 5600x ile verirken kaliteyi default bırak, ve bitrate değeride 6.000 olsun.

Twitch'de 8.000bitrate üzeri verilmiyor. Encode ve Decode durumları arasında fark var ayrıca. Yani bu paylaşımlar aslında bu FPS ve bit değerleri ile direkt kayıt alınan video kodlama ayarlarını temsil ediyor daha çok, canlı yayın kodlaması biraz daha komplike durum. Yayın sitelerine ait sunucuların kısıtlama durumu var. YouTube bu konuda sanırsam max 12Mbps izin veriyor. Sanırım 1080p için, bu konuda tam emin değilim YouTube için, ama Twitch kesinlikle max 8.000bitrate bant genişliğine izin veriyor.
işlemci i5 10200h hocam ekran kartı biraz kötü biliyorum işlemciyle daha iyi sonuçlar alabilir miyim?

Hmm bu biraz karışık gibi geldi. Öyleyse şöyle yapalım ben sana hem ekran kartı hemde için ayarları yazayım. Sen de bunları deneyerek hem yayın kalitesini, hemde oyun içi inputlag sonuçlarını değerlendir ve karar verişrsin kendin için hangisi daha iyi olursa artık.

Hem işlemci hemde ekran kartı için yapman gereken ayarlar şu şekilde;
Ayarlar > Gelişmiş > bu kısımda "Ağ optimizasyonlarını etkinleştir" seçeneğine tik koy. Diğer ağ ayarlarına mümkünse dokunma.

Ayarlar > video > bu kısımda da yayın çözünürlük kalitesini eğer CS2 ya da Valorant için yayın vereceksen 1280x720p yap. "Boyut azaltma filtresi" içinde "Lanczos" yap.

Gelişmiş > yayın > bu kısımda öncelikle 8.000bitrate verebilmen için "Yayın hizmeti önerilerini yoksay" seçeneğine tik koy. Daha sonra sunucu için eve kadar Fiber bağlantı olan internet kullanıyorsan sunucu ayarını "EU: Frankfurt" seçmelisin. Eğer internet bağlantı türün VDSL ise "EU: Vienna, Austria" seçmen daha faydalı.

Bu yazdıklarım hem işlemci hemde ekran kartı için yapman gereken ayarlar. Şimdi önce ekran kartı için ek olarak yazacağım yapman gerekeni.

Ayarlar > Gelişmiş > Çıkış> bu kısmından oran kontrolu CBR kalsın, 8 ya da 6k bitrate denersin işte.
"Ön tanımlı" olan ayarı "Orta kalite" yap. "Video kodlayıcı" kısmındanda "NVIDIA NVENC..." seçmen gerek.

İşlemci için aynı yerden "video kodlayıcı" x264 var. Bunu seçeceksin, aşağıdaki ayarların hepsi default kalsın, ama istersen "CPU Kullanım Önayarı" kısmından "Superfast" seçebilirsin, bu ayarı yukarı taşıdığın zaman daha çok senin oynadığın oyunu etkiler, lakin yayının kalitesinde yavaş yavaş bozulma olur. İşlemciden yapacağın video kodlama için daha çok detay gerekirse eğer şu sitedeki açıklamalara bakarak daha iyi sonuçlar çıkarabilirsin kendi işlemcin için...

Buradaki kodlama yapılandırmalarını OBS uygulamasında "Çıkış" kısmında yer alan "kodlayıcı ayarları" bölümünde "x264 ayarları (Boşlukla ayrılmış)" yere yazıp sonuçlarını değerlendirebilirsin işlemciden vereceğin yayın için.

NOT: 1920x1080p yayın çözünürlüğü verecek olursan emin ol o GPU ve CPU hiçbir şekilde CS2 ve Valorant gibi oyunlarda iyi sonuç vermez, ancak hikayeli oyunlarda 1080p verirsen sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum, ama unutma her iki durumda da "Boyut azaltma filtresi" kısmında çözünürlük yayın ölçeklendirmesini "Lanczos" yapman senin için faydalı olacaktır, bu biraz yayının kalitesindeki yazıları pixelleştirebilir, ama 1080p'de rahatsız etmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı