81 Mbps altyapıda NetSpeed 75 Mbps paket tam hızını verebilir mi?

Emir3533

Hectopat
Daha fazla  
2 ay sonra TT ile olan ızdırap verici aboneliğim bitiyor. NetSpeed ve TurkNet arasında kalmıştım ama NetSpeed'de karar kıldım. Altyapımı sorguladığımda bu hız değeri çıkıyor ve boş portum olduğu gözüküyor, santral mesafe uzaklığım da 80 metre. Tek sorum VDSL 75 MB paket aldığımda tam olarak bu hızı alabilir miyim? Şu an kullandığım paket ise 16 MB dw 1 MB up ADSL.

altyapısorgusu.png

Son düzenleyen: Moderatör:
2 ay sonra TT ile olan ızdırap verici aboneliğim bitiyor. NetSpeed ve TurkNet arasında kalmıştım ama NetSpeed'de karar kıldım. Altyapımı sorguladığımda bu hız değeri çıkıyor ve boş portum olduğu gözüküyor, santral mesafe uzaklığım da 80 metre. Tek sorum VDSL 75 MB paket aldığımda tam olarak bu hızı alabilir miyim? Şu an kullandığım paket ise 16 MB dw 1 MB up ADSL.

Eki Görüntüle 991337
Bunu cevaplamak için xDSL istatistiklerine bakmak lazım. Elinizde modem varsa ve DSL kablosu bağlıysa direkt bağlayıp modem arayüzünden bakabilirsiniz.

Bina içi ve evinize saha dolabından gelen hatta bir sorun yoksa alabilirsiniz. Modem arayüzünde şu anda gördünüz bilgiler ADSL2+ için maksimum desteklenen değerler olacağı için net bir şey söylemek zor olacaktır. Önerim geçiş yapmanız zaten taahhüt yok, memnun olmazsanız farklı bir ISSye geçebilirsiniz, hatta sorun olduğunuda sanmıyorum.

Bunu cevaplamak için xDSL istatistiklerine bakmak lazım. Elinizde modem varsa ve DSL kablosu bağlıysa direkt bağlayıp modem arayüzünden bakabilirsiniz.
Ben profosyonel olarak bir oyun oynuyorum ve takipçilerime yayın açmam gerekiyor bir kaç yerde şey duymuştum internet altyapınız desteklediğinden fazla paket alırsanız sürekli kopmalar yaşarsınız diye benim için bu çok önemli saniyelik kopma bile çok sıkıntı yaratır bana ilk defa internet değiştiriyorum çok üstüne düşmem gerek 81 mb altyapım olduğu gözüküyor 75 lik bir paket aldım diyelim ki 70 mb lere düşüyor dediğim sıkıntıyı yaşar mıyım? Bir de xDSL istatistiklerine nasıl bakabilirim kusura bakmayın çok anlamıyorum bu işlerden.
Hat degerlerine bakmadan bu cikarimi yapmak pek dogru degil.

Nasıl anlayabiliriz yardımcı olabilir misiniz çok anlayan birisi değilim de.
Bina içi ve evinize saha dolabından gelen hatta bir sorun yoksa alabilirsiniz. Modem arayüzünde şu anda gördünüz bilgiler ADSL2+ için maksimum desteklenen değerler olacağı için net bir şey söylemek zor olacaktır. Önerim geçiş yapmanız zaten taahhüt yok, memnun olmazsanız farklı bir ISS'ye geçebilirsiniz, hatta sorun olduğunuda sanmıyorum.

Binamız 10 yıllık lakin bundan 5 6 ay önce benim internetim kesilmişti 3 4 ay bununla uğraşmıştım altyapı kablosu bayağı eskimiş içindeki bakır kablo mu ne erimiş kabloyu yeniden yeni kabloyla takmışlardı tek bildiğim bu.

Son düzenleme:
Ben profesyonel olarak bir oyun oynuyorum ve takipçilerime yayın açmam gerekiyor birkaç yerde şey duymuştum internet altyapınız desteklediğinden fazla paket alırsanız sürekli kopmalar yaşarsınız diye benim için bu çok önemli saniyelik kopma bile çok sıkıntı yaratır bana ilk defa internet değiştiriyorum çok üstüne düşmem gerek 81 MB altyapım olduğu gözüküyor 75'lik bir paket aldım diyelim ki 70 MBlere düşüyor dediğim sıkıntıyı yaşar mıyım? Bir de xDSL istatistiklerine nasıl bakabilirim kusura bakmayın çok anlamıyorum bu işlerden.

Nasıl anlayabiliriz yardımcı olabilir misiniz çok anlayan birisi değilim de.

Binamız 10 yıllık lakin bundan 5 6 ay önce benim internetim kesilmişti 3 4 ay bununla uğraşmıştım altyapı kablosu bayağı eskimiş içindeki bakır kablo mu ne erimiş kabloyu yeniden yeni kabloyla takmışlardı tek bildiğim bu.

Modeminizin modelini internete yazdığınız zaman arayüzünü nasıl kullanacağınızı gösteren videoları bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer halledemezseniz ben size yardımcı olabilirim. Altyapınızda SNR margin adlı bir değer var. İnternetinizin sağlıklı olabilmesi için bu değerin en düşük 8 veya 10 olması gerekiyor. Hızı arttırdıkça bu değer düşer. Eğer hız sizin için çok mühim değilse maksimum alacağınız hızın 10 - 15 Mbps altında bir paket alırsanız bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Bunun yanında paket kaybı, hat zayıflaması gibi durumlar da olabilir. Bunların hepsini xDSL istatistiklerine bakarak anlayabiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı