81 OBP puanı ile hangi liseler tutar?

Makaleler
4
Yer
İstanbul
Merhaba, OBP puanım 81.
Şu iki okulu gözüm çarptı. Bunlara girebilme şansım var mı? Bir tane daha anadolu lisesi var 74 ile alıyor. Orayı yazmak istemiyorum. Yazarsam sistem yüksek olduğu için, otomatik orayı seciyormus. Doğru mu? Liseler bunlar:

Yani hepsi aynı ortalamayla alanların eviniz hangisine yakınsa ona gidin.

Okulları araştırın ve hangisinin öğretmen kadrosu vs daha iyi ise oraya gitmenizi öneririm. Hangi liseye gittiğiniz çok kötü bir lise değilse çok da önemli değil.

Merhaba, OBP puanım 81.
Şu iki okulu gözüm çarptı. Bunlara girebilme şansım var mı? Bir tane daha anadolu lisesi var 74 ile alıyor. Orayı yazmak istemiyorum. Yazarsam sistem yüksek olduğu için, otomatik orayı seciyormus. Doğru mu? Liseler bunlar:
Selam, 82 ortalamaya sahip olan liseye pek alınacağını düşünmüyorum ki ben 9. sınıftayken yarım puanla istediğim okulu kaçırmıştım. Ama şansını deneyebilirsin yığılma olmazsa ve aşırı kontenjan açılırsa düşük de olsa alınabilme ihtimalin var. Ki okulların arasında eğitimsel açıdan pek bir fark olabileceğini zannetmiyorum hemen hemen aynılardır. Yine de senin yerinde olsam 81 puana sahip olan liseye başvururdum çünkü sırayla alınıyorlar, iki lisede okuma şansını da kaybetme ihtimalin var.

80 ile alanın akıllı tahtası varmış. Diğerinde yokmuş.
Olmaması iyi mi kötü mü orası tartışılır ama ben Adana'da okuyorum 10. sınıftan 11. sınıfa geçeceğim, burada akıllı tahta olmayan okulların puanı hep daha yüksek ve öğrencileri çok daha başarılı. İstanbul'da nasıldır bilemem orası size kalmış. Sizin yerinizde olsam otobüs parasıyla uğraşmam zaten çok yorgun olacaksınız okuldan sonra. Demem o ki evinize en yakın olanı seçin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı