8100 TL Sistem tavsiyesi

maestro1903

Centipat
Merhaba ilk defa sistem toplayacağım. Eskisi gibi takip edemiyorum gelişmeleri o yüzden yardımınıza ihtiyacım var.

Witcher 3, GTA 5, CS GO, PUBG, Battlefield, Rainbow gibi oyunları sorunsuz oynayabileceğim iyi FPS değerleri alabileceğim uzun süre beni götürebilecek bir PC toplamak istiyorum.

Aklımda işlemci olarak AMD Ryzen 5 3600X ekran kartı olarak da NVIDIA RTX 2060 Super var. 2x8 GB RAM'ler ile desteklemek istiyorum. Önerilere açığım. 144 Hz monitör dahil 8-8.5 bin bütçe oluşturabilirim galiba. Daha az olursa da hayır demem tabii ki. Hazır sistemlere baktım aslında ama anakart, kasa, Power, fanlar... Hakkında pek bir bilgim yok o yüzden buraya sormak istedim.

Warez 2760X | R7 2700X GIGABYTE RTX 2060 OC 6G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com

Bu sisteme 3600 X, RTX 2070, B450M-K anakart ayrıca Seagate Barracuda 1 TB sabit disk ekleyince jamey donkey monitörle 8100 lira falan oluyor. Sizce alınır mı? Bu fiyata daha iyisini toplayabilir miyim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yanına 1080P 144Hz monitör ile tadından yenmez.

Merhaba ilk defa sistem toplayacağım. Eskisi gibi takip edemiyorum gelişmeleri o yüzden yardımınıza ihtiyacım var.

Witcher 3, GTA 5, CS GO, PUBG, Battlefield, Rainbow gibi oyunları sorunsuz oynayabileceğim iyi FPS değerleri alabileceğim uzun süre beni götürebilecek bir PC toplamak istiyorum.

Aklımda işlemci olarak AMD Ryzen 5 3600X ekran kartı olarak da NVIDIA RTX 2060 Super var. 2x8 GB RAM'ler ile desteklemek istiyorum. Önerilere açığım. 144 Hz monitör dahil 8-8.5 bin bütçe oluşturabilirim galiba. Daha az olursa da hayır demem tabii ki. Hazır sistemlere baktım aslında ama anakart, kasa, Power, fanlar... Hakkında pek bir bilgim yok o yüzden buraya sormak istedim.

Warez 2760X | R7 2700X GIGABYTE RTX 2060 OC 6G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com

Bu sisteme 3600 X, RTX 2070, B450M-K anakart ayrıca Seagate Barracuda 1 TB sabit disk ekleyince jamey donkey monitörle 8100 lira falan oluyor. Sizce alınır mı? Bu fiyata daha iyisini toplayabilir miyim?
Ekran Alıntısı.PNG

Attığın sistemde sorun çıkarabilecek birçok parça var. SSD, kasa, PSU gibi.
Bunu öneririm. Tam anlamıyla kaliteli bir sistem oluyor. Monitörü kıyas olarak aynı seçtim.

Yanına 1080P 144Hz monitör ile tadından yenmez.

Monitörle beraber biraz bütçemi aşıyor. Rx 5700 xt olabilir. Bir de genel olarak hazır sistemlerde sadece ssd var. 480 gblık ssd bilgisayarın tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor mu? Bana yetmez gibi geliyor o yüzden bir de sabit disk ekliyorum. Gereksiz mi sizce?
Eki Görüntüle 514787
Attığın sistemde sorun çıkarabilecek birçok parça var. SSD, kasa, PSU gibi.
Bunu öneririm. Tam anlamıyla kaliteli bir sistem oluyor. Monitörü kıyas olarak aynı seçtim.

2700x ile 3600 arasında ne kadar fark var? Bir de 250 gb ssd yeter mi?
AMD ekran kartı düşünürseniz bu sistemi öneririm. 2070S gücünde bir karttır. Sistemi aşağıdaki gibi özelleştirebilirsiniz.
Eki Görüntüle 514792
Güç kaynağını veya anakartı biraz kıssam üstüne sabit disk eklesem mantıklı olur mu? Bir de kingston ssd seçmişsiniz ya adata nın 520 mb yazma hızı var ona rağmen kingston daha iyi bir seçenek mi olur?

AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz 6/12 Çekirdek İşlemci
MSI B450 GAMING PLUS MAX Anakart
GSKILL 16GB (2 adet 8GB) 3200MHz bellek
MSI RTX 2060 SUPER GAMING X Ekran kartı
PHANTEKS P360X TEMPERED GLASS Siyah Kasa
FSP Hyper K 600W 80+ EU Güç kaynağı
KINGSTON A2000 500GB M.2 2200-2000MB/s SSD
VIEWSONIC VX2458-MHD 24" 144Hz 1ms LCD Ekran
TOPLAM: 8.775,00 TL
MONİTÖRSÜZ: 7.626,00 TL

Ben alternatif olarak 2K 144Hz monitör koyarak bir sistem yaptım:
2X Crucıal Ballıstıx 8gb 3000mhz Ddr4 Ram Bls8g4d30aesbk - n11.com

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı