8200 TL Skylake Sistem Toplama

Sistemi sadece oyun için mi yoksa başka şeyler için de mi kullanacaksınız bilmiyorum sadece oyun için ise çoğu şeyde abartıya kaçılmış.
16 gb ram her türlü oyunu fazla fazla yetiyor. Render işiniz yoksa 3000 mhz rame ihtiyacınız hiç yok.
Kurduğunuz sistem yeni teknoloji olduğu için max 300-350 w enerji tüketiyor seçtiğiniz psu çok fazla. Kasa+psu'ya 1000 tl'den fazla vermek pek mantıklı bir yatırım değil.. Kasanın tipini beğeniyorsanız bu bile sizin işinizi görür.
ZALMAN Z3 PLUS 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
Anakartta da aşırıya kaçılmış diyebilirim.
Size önerim i7 6700 almanız ve 400-500 liralık bir anakarta yönelmeniz harici soğutucu almamanıza yönelik olacaktır. Bu videoda 6700'ün 1080'i karşıladığı görülmektedir. Ayrıca işlemci ağırlıklı bir işiniz yoksa overclock'un çok bir faydasını görmezsiniz 6700 size yeter. Bir düşünün derim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemde aşırı bir abartı görüyorum bunu sizi kınamak için değil boş harcamadan kaçınmanız ilerde üzülmemeniz için söylüyorum :) muhtemelen uzun süre düzgün bir pc'ye sahip olamamaktan kaynaklı bir aşırı iştahlılık söz konusu bunu aşıp sakin bir kafayla düşünmenizde fayda var.

@Lander arkadaşa katılıyorum, sadece oyun amaçlı kullanacaksan ne fazla GB RAM ne de fazla MHz' ye ihtiyacın var. Bunların 32 GB ya da 3000 MHz olması bir fps farkı yaratmıyor. Özellikle masraftan kaçınman açısından bahsediyorum, hız aşırtmaknında sana oyun oynarken bir faydasını görmeyeceksin. i5 6600 bile oyunlara hayli bir şekilde yeterken i7 6700 her şeyine yetecektir emin ol. Sana tavsiyem boş masraftan kaçmandır. En kötü halde bu artan parayla güzel ekipman lar dizebilirsin.

Sistem oyun dışında iş amaçlıda kullanılacak. Çizim ve grafik ağırlıklı olmıcak o yüzden z170 sistem bana fazlasıyla yetecektir. O konuyu es geçmişim :). Anakart konusundada kararımı m7 olarak değiştirdim. Ram konusundaki yorumlarınızı okudum 16 gb yeterli demişsiniz o konuda hemfikir oldum. Fakat bu dominator ile vengeance arasında kaldım. Yorumların devamını bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı