8300H Benchmark'ta düşük frekans

ibrahim45300

Megapat
Daha fazla  
8300H işlemciye Benchmark testi yaptım. 4 GHz olması yerine 3.4 GHz'de kaldı, thermal sorun da yok. 3.4'ten asagida inmiyor, yukarı da çıkmıyor ama normal bir işlem yaparken 4 GHz'ye çıkıyor, sadece Benchmark testlerinde cikmiyor. Neden acaba? İşlemcinin ısı degerlerini net cikartamiyorum.

8300H işlemciye Benchmark testi yaptım. 4 GHz olması yerine 3.4 GHz'de kaldı, thermal sorun da yok. 3.4'ten asagida inmiyor, yukarı da çıkmıyor ama normal bir işlem yaparken 4 GHz'ye çıkıyor, sadece Benchmark testlerinde cikmiyor. Neden acaba? İşlemcinin ısı degerlerini net cikartamiyorum.
Benchmark testi işlemciyi %100 kullanmaz diye biliyorum tek çekirdek kullanıyor benchmark.Stress testine sokup (cpu-z gibi bir programla)4.0 ghz e çıktığını görebilirsiniz.
Resimde de işaretlediğim gibi sarı olan benchmark tek çekirdek performansı,stress test ise tüm çekirdekleri maks derece kullanarak verdiği performans.

Dosya Ekleri

• cpuas.JPG
    cpuas.JPG
    41,5 KB · Görüntüleme: 34
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı