8320 Overclock değerleri

payijaf501

Megapat
Arkadaşlar, ilk overclock deneyimimdi. Değerleri internetten gördüğüm seviyeye kadar çektim daha sonra 4.4 ghz'ye kadar tekrar yükselttim. Stres teste soktum. İşlemci sıcaklığı 61'de sabit kaldı yaklaşık 10-12 dakika kadar devam ettirdim. Sıkıntı var mı? Bu şekilde kullanmaya devam edebilir miyim?

1.png

Her şeyden önce uyarın için teşekkür ederim. Hayatımı kurtarmış olabilirsin.
Arkadaşım sorduğum soru ile ilgilenir misin? Deneme sürümünü kullanıyorum. İşim bitince zaten bilgisayarımdan sileceğim. Daha 28-29 günü var. Deneme sürümü bittiğinde, ihtiyacım olursa crack yaparım kullanırım ama baktım çok faydalı hoşuma da gidiyor o zaman satın alırım.
Konumuza dönebilir miyim?

Değerleri internet gördüğün seviyeler çıkarmak iyi olmamış doğrusu, her CPU'nun çıkabiliceği değerler farklıdır. Değerleri görmek için CPU-Z ve HWMonitörden bakabilirsin bunlar ücretsiz programlar stres testini ise Prime95 ile yapabilirsin eğer Prime95 testini nasıl yapabiliceğini merak ediyorsan bu videonun 11;07 saniyesinden başlayabilirsin.

Bende 6300 var adım adım yükselteceğim frekansı. 4.5 e çıkarsam süper. Ama geceden stres testine bırakmayı düşünüyorum. Bakalım ne olacak.
CPU cooler olarak ne kullanıyorsun?

Yani diyeceğim şu ki 10 dakikalık test az. 3-5 saat kalmalı kanımca.

Önerdiğiniz şekillerde testi tekrarlayacağım. Aksi bir durumla karşılaşırsam bildiririm. Teşekkürler
Ayrıca işlemci soğutucum Cooler Master Hyper T4, tek dezavantajı (Benim gördüğüm kadarıyla.) 2 tane RAM slotunu işgal etmesi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı