840M laptopta iGPU kullanılıyor

Daha fazla  
Merhabalar. GeForce 840M ve Intel HD Graphics barındıran bir laptopa sahibim. Normalde bildiğiniz üzere sistem boşta iken Intel'i, oyunlarda iken NVIDIA'yı kullanır. Bende ise garip bir sorun var. The Crew 2 oyununa girdiğim zaman oyun NVIDIA ile çalışıyor gözüküyor:

1609703444128.png

Fakat oyun Intel'le çalışıyor. FPS yerlerde resmen 10-15 civarı alıyorum ve oyun belli bir yerden sonra donuyor. Donduktan sonra 1 kere Intel grafikleri bir sorunla karşılaştı ve bundan kurtuldu tarzı bir yazı geldi. 840M gibi bir GPU'yla zaten 100 FPS falan almayı beklemiyorum ama bu kadar düşük olamaz. Arkadaşımda muadil sayılabilecek işlemci ve ekran kartı var ve kendisi gayet akıcı oynuyor. Artı olarak MSI Afterburner ile baktığımda NVIDIA'yı kullanmadığı belli oluyor. SS'leri bırakıyorum:

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

NVIDIA denetim masasından manuel olarak NVIDIA'yla çalıştırma seçeneğini seçsem bile durum bu. LoL, CS:GO gibi oyunlarda böyle bir durum yok. Ekran kartını en iyi şekilde kullanıyor sistem.
+ Olarak GTA V'i açtığımda tam ekranda sorun yokken pencere moduna aldığımda veya Alt Tab attığımda oyundan atıyor.(Intel ile çalıştırdığım zaman bu durum yok)
Ve FIFA 19'da şu hatayı veriyor:

1609703735443.png

Sonuç olarak denediğim çözüm yöntemlerinin hiçbiri işe yaramadı. DDU ile hem Intel'i hem NVIDIA'yı tamamen kaldırıp farklı sürümlerle bile denedim ama durum halen aynı. DirectX, VCRedist'i yeniden kurdum ama bir türlü düzelmedi. Bazı oyunlarda sorun olup bazılarında olmamasının sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dediğiniz ayar Windows 10'da var ben 8.1 kullanıyorum. Fakat dediğiniz işlemi NVIDIA denetim masasından yapıyorum ve oyun zaten NVIDIA'yla çalışıyor gözüküyor zaten. Ama sorun şu ki NVIDIA'yla çalışıyor göstermesine rağmen Intel'le çalıştırıyor oyunu.
Hocam başlat-ayarlar-sistem-monitör en altta grafik ayaları var oradan The Crew 2'nin .exe dosyasını bulup ekleyin ardından yüksek performans seçeneğini işaretleyin.
Hocam benim sorunum bu değil oyun zaten NVIDIA ile çalışıyor gözüküyor ama buna rağmen Intel'le çalışıyor. Konudaki ilk görsele bakarak görebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı