85.000 TL DDR5 sistem toplama

Bütçe
80 - 85 bin maximum

82k oldu.
Teşekkür ederim

Vatanda indirim var, 10,700TL.
İntel sistem bayadır toplamadım biraz araştırmam gerekebilir. :)
Hocam ben topladım bir sistem bu saatten sonra atılan tavsiyeler sadece kafa karıştırır. Sağ ol yine de.

RAM.

82K oldu.

Bu sistemde ekran kartını 4080 yapıp anakartı ATX'le degiştirmeyi düşünüyorum ama aklıma takılan konu kasa ve PSU kalitesi ne durumda bilginiz var mı? PSU'larda sanırım 3.0 muhabbeti var bu PSU da bunu destekliyor mu Palit 4080 sığar mı kasaya?

Bu sistemde ekran kartını 4080 yapıp anakartı ATX'le degiştirmeyi düşünüyorum ama aklıma takılan konu kasa ve PSU kalitesi ne durumda bilginiz var mı? PSU'larda sanırım 3.0 muhabbeti var bu PSU da bunu destekliyor mu Palit 4080 sığar mı kasaya?

Toplam: ₺87.374

Böylesine yüksek bütçeli bir PC topluyorsanız, güç kaynağınız minimum 80+ Platinum olmalı. Böyle değerli parçaları uygun fiyatlı güç kaynağına emanet etmemelisiniz.

Ayrıca RTX 4090 Ekran kartları 55.000-70.000 TL arasına satılıyor. RTX 4090 sistem toplamak için minimum 100.000 TL'yi gözden çıkarmak gerekiyor. Bu bütçenin altına toplanan sistemler ise pek güven vermiyor.

Unutmayın, bu bütçeye sistem topluyorsanız, yıllar boyunca kullanmak isteyeceksiniz. O yüzden her şeyiyle güvenilir ve sağlam parçalar tercih etmelisiniz. Benim önerdiğim sistem bir örnek. Az çok fikir edinin bu bütçelere nasıl sistem toplanır diye.

RTX 4090 sistem toplamak için geri kalan parçalarınızı ucuz seçmek zorundasınız. Size soruyorum. RTX 4090 ekran kartınızın UCUZ parçalarla beraber çalışmasını ister misiniz? Şahsen ben istemem.

ram

82k oldu.
Bu tarz kasaya dahil PSU'lar güvenilir mi, 5 bin TL'ye sadece psu alınabiliyor, ama o fiyata hem kasa hem kasa fanı hem psu dahil edilmiş sanırım, bana pek güvenli gelmedi, olası bir psu patlaması durumu ile karşılaşma riskini göze almazdım ben.

Bu tarz kasaya dahil PSU'lar güvenilir mi, 5 bin TL'ye sadece psu alınabiliyor, ama o fiyata hem kasa hem kasa fanı hem psu dahil edilmiş sanırım, bana pek güvenli gelmedi, olası bir psu patlaması durumu ile karşılaşma riskini göze almazdım ben.

Aynı fikirdeyim.

Arkadaşlar tekrar merhaba sistemi topladım
İ7 13700k
4070 ti gainward 12gb
32 GB 7200mhz ram
MSI mag tomehawk z790 WiFi anakart
M2 ssd 1tb ve 4 tb 7000/7000 okuma yazma
1000w msı psu mpg a1000g
Şimdi bende aoc marka 1920x1080 144hz monitör var verim alabilir miyim? Veya Monitörde nasıl bir seçim yapmalıyım teşekkür ederim şimdiden

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı