Arkadaşlar merhaba.
13900k bir sistem düşünüyorum.
Msı Gaming X Trio 4070 Ti 12 GB.
Anakart msı Z790 p
Kingston 2x16 GB RGB.
Thermaltake 1000W80Gold serisi.
SSD Samsung 990 Pro 1TB.
Kasa düşünüyorum.
Sıvı soğutma düşünüyorum.
Her türlü sistem önerilerine açığım.
Sıvı soğutma Thermaltake TH420 modelini düşündüm fakat çok sesli diyorlar onun yerine.
Arctict 420mm ARGB modelini düşünüyorum, sizce oynanması gereken sistem parçası var mı varsa nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim ilgilenen herkese.
Hocam işlemci bazlı uygulamalar/oyunlarda ekran kartı ve işlemcinin darboğaz yapma ihtimali var.Arkadaşlar merhaba.
Anakart msı Z790 p
Kingston 2x16 GB RGB.
SSD Samsung 990 Pro 1TB.
Kasa düşünüyorum.
Sıvı soğutma Thermaltake TH420 modelini düşündüm fakat çok sesli diyorlar onun yerine.
Arctict 420mm ARGB modelini düşünüyorum, sizce oynanması gereken sistem parçası var mı varsa nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim ilgilenen herkese.
13900K da 4070 Ti'a darboğaz yapıyorsa işlemci almayalım o zaman. O siteler genelde yanlış bilgi veriyor. Bu işlemci 4090'ı bile taşır.Hocam işlemci bazlı uygulamalar/oyunlarda ekran kartı ve işlemcinin darboğaz yapma ihtimali var.
Elbette bu sistemi değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmez
Eğer yinede değiştirmek istiyorsanız işlemciyi bir tık düşürüp ekran kartını 4080/4080 Ti ile değiştirebilirsiniz.
Bilgiyi aldığım siteye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
(Not: Ekran kartı bazlı uygulamalarda %0 darboğaz yapıyor, dediğim gibi değiştirmesenizde olur)
(Not 2: Hocam sitede önerdiğim sitenin linkini girmek engellenmiş mecburen link kısaltıcı kullandım, sanırsam reklam yok sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz)
Eki Görüntüle 1958125
Kullanım amacınız ne? İşlemciyi kullanacak uygulamalarla işiniz yoksa işlemciden kısıp ekran kartını yükseltin.Arkadaşlar merhaba.
Anakart msı Z790 p
Kingston 2x16 GB RGB.
SSD Samsung 990 Pro 1TB.
Kasa düşünüyorum.
Dediğim gibi hocam sadece ihtimali var.13900K da 4070 Ti'a darboğaz yapıyorsa işlemci almayalım o zaman. O siteler genelde yanlış bilgi veriyor. Bu işlemci 4090'ı bile taşır.
Ne için kullanacaksınız tam olarak.
hocam işlemci bazlı uygulamalar/oyunlarda ekran kartı ve işlemcinin darboğaz yapma ihtimali var.
Elbette bu sistemi değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmez
Eğer yine de değiştirmek istiyorsanız işlemciyi bir tık düşürüp ekran kartını 4080/4080 Ti ile değiştirebilirsiniz.
Bilgiyi aldığım siteye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
(Not: Ekran kartı bazlı uygulamalarda %0 darboğaz yapıyor, dediğim gibi değiştirmesenizde olur)
(Not 2: Hocam sitede önerdiğim sitenin linkini girmek engellenmiş mecburen link kısaltıcı kullandım, sanırsam reklam yok sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz)
Eki Görüntüle 1958125
Kusuruma bakmayın hocam, dikkat etmemişim, site hatalıymış.Oyun yayın video çekim işlemleri için.
Buradan karşılaştırdım fakat darboğaz yapacağını düşünmüyorum aynı nesilde çıktılar.
Arkadaşlar merhaba.
Anakart msı Z790 p
Kingston 2x16 GB RGB.
SSD Samsung 990 Pro 1TB.
Kasa düşünüyorum.