85 bin TL sistem önerisi

Bütçe
85000

sector77

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
13900k bir sistem düşünüyorum.
Msı Gaming X Trio 4070 Ti 12 GB.
Anakart msı Z790 p
Kingston 2x16 GB RGB.
Thermaltake 1000W80Gold serisi.
SSD Samsung 990 Pro 1TB.
Kasa düşünüyorum.
Sıvı soğutma düşünüyorum.
Her türlü sistem önerilerine açığım.
Sıvı soğutma Thermaltake TH420 modelini düşündüm fakat çok sesli diyorlar onun yerine.
Arctict 420mm ARGB modelini düşünüyorum, sizce oynanması gereken sistem parçası var mı varsa nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim ilgilenen herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.
Anakart msı Z790 p
Kingston 2x16 GB RGB.
SSD Samsung 990 Pro 1TB.
Kasa düşünüyorum.
Sıvı soğutma Thermaltake TH420 modelini düşündüm fakat çok sesli diyorlar onun yerine.
Arctict 420mm ARGB modelini düşünüyorum, sizce oynanması gereken sistem parçası var mı varsa nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim ilgilenen herkese.

Ne için kullanacaksınız tam olarak.

Arkadaşlar merhaba.
Anakart msı Z790 p
Kingston 2x16 GB RGB.
SSD Samsung 990 Pro 1TB.
Kasa düşünüyorum.
Hocam işlemci bazlı uygulamalar/oyunlarda ekran kartı ve işlemcinin darboğaz yapma ihtimali var.
Elbette bu sistemi değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmez :)

Eğer yinede değiştirmek istiyorsanız işlemciyi bir tık düşürüp ekran kartını 4080/4080 Ti ile değiştirebilirsiniz.

Bilgiyi aldığım siteye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
(Not: Ekran kartı bazlı uygulamalarda %0 darboğaz yapıyor, dediğim gibi değiştirmesenizde olur)
(Not 2: Hocam sitede önerdiğim sitenin linkini girmek engellenmiş mecburen link kısaltıcı kullandım, sanırsam reklam yok sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz)

1695757970556.png

Hocam işlemci bazlı uygulamalar/oyunlarda ekran kartı ve işlemcinin darboğaz yapma ihtimali var.

Eğer yinede değiştirmek istiyorsanız işlemciyi bir tık düşürüp ekran kartını 4080/4080 Ti ile değiştirebilirsiniz.

(Not: Ekran kartı bazlı uygulamalarda %0 darboğaz yapıyor, dediğim gibi değiştirmesenizde olur)
(Not 2: Hocam sitede önerdiğim sitenin linkini girmek engellenmiş mecburen link kısaltıcı kullandım, sanırsam reklam yok sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz)

Eki Görüntüle 1958125
13900K da 4070 Ti'a darboğaz yapıyorsa işlemci almayalım o zaman. O siteler genelde yanlış bilgi veriyor. Bu işlemci 4090'ı bile taşır.

Arkadaşlar merhaba.
Anakart msı Z790 p
Kingston 2x16 GB RGB.
SSD Samsung 990 Pro 1TB.
Kasa düşünüyorum.
Kullanım amacınız ne? İşlemciyi kullanacak uygulamalarla işiniz yoksa işlemciden kısıp ekran kartını yükseltin.

13900K da 4070 Ti'a darboğaz yapıyorsa işlemci almayalım o zaman. O siteler genelde yanlış bilgi veriyor. Bu işlemci 4090'ı bile taşır.
Dediğim gibi hocam sadece ihtimali var.
Her ekran kartı aynı olmadığı için bilemeyeceğim.

Ne için kullanacaksınız tam olarak.

Oyun yayın video çekim işlemleri için.

hocam işlemci bazlı uygulamalar/oyunlarda ekran kartı ve işlemcinin darboğaz yapma ihtimali var.

Eğer yine de değiştirmek istiyorsanız işlemciyi bir tık düşürüp ekran kartını 4080/4080 Ti ile değiştirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1958125

Buradan karşılaştırdım fakat darboğaz yapacağını düşünmüyorum aynı nesilde çıktılar.

Oyun yayın video çekim işlemleri için.

Buradan karşılaştırdım fakat darboğaz yapacağını düşünmüyorum aynı nesilde çıktılar.
Kusuruma bakmayın hocam, dikkat etmemişim, site hatalıymış.
İşlemci ve ekran kartı gayet uyumlu çalışır diye düşünüyorum.
Tekrardan kusuruma bakmayın.

İşlemci: Intel i7-13700K On Altı Çekirdek 3.4 GHz İşlemci
Anakart: Gigabyte Z790 GAMING X Intel LGA1700 DDR5 ATX Anakart
Bellekler: G.Skill Trident Z5 RGB 32GB (2x16) 6400 Mhz DDR5 CL32 F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK Ram
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 4080 Eagle OC GV-N4080EAGLE OC-16GD 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı
Depolama: Kingston Fury Renegade SFYRS/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
İşlemci Soğutucu: Be Quiet Silent Loop 2 BW012 360 mm işlemci Sıvı Soğutucu
Bilgisayar Kasa: Be Quiet Dark Base 700 BGW23 Fanlı E-ATX Oyuncu Kasası
Güç Kaynağı: Be Quiet Straight Power 11 Platinum BN308 850 W Power Supply

Toplam: ₺88.614

13700K, yapacağınız işler için çok fazlasıyla yeterli olacaktır.

Beğenmedim diyen boş arkadaşlara aldanma kardeş. Özellikle biri insanlara stok eritme amaçlı toplanan, sırf ekran kartı iyi diye hazır sistemler öneren arkadaşlardan birisi. Beğenmemeye ve 1 dakikanı harcayıp tamamen mesaj kasmak amaçlı sistem önermeye devam @Prime777 .

Son düzenleme:

86K falan yapıyor bunlar.

Arkadaşlar merhaba.
Anakart msı Z790 p
Kingston 2x16 GB RGB.
SSD Samsung 990 Pro 1TB.
Kasa düşünüyorum.

4080 + 13700k almanız çok daha mantıklı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı