85 OBP ile lisede bilişim bölümüne gidilebilir mi?

DorukUmut

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar OBP 85 geliyor gideceğim okulun bilişim bölümü en az 83 (arkadaşımın bildiği alınan en düşük kişi) bilişim bölümünü istiyorum 2.seçeneğim yok gidebilir miyim? Hocam çok kafama takıyorum.

Taban puandan yüksekse puanınız gidebiliyorsunuz. Tabii boş kontenjan olması önemli. Nakille gidecekseniz sizden yüksek birinin de başvuru yapmaması gerekir. E-okul'da nakil yapınca sıra ve boş kontenjan gözüküyor. Eğer sıranız boş kontenjandan öndeyse net bir şekilde gidiyorsunuz. Nakil başvurusu yapmak veya tercih yapmak için de puanınızın taban OBP puandan yüksek olması yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taban puandan yüksekse puanınız gidebiliyorsunuz. Tabii boş kontenjan olması önemli. Nakille gidecekseniz sizden yüksek birinin de başvuru yapmaması gerekir. E okulda nakil yapınca sıra ve boş kontenjan gözüküyor. Eğer sıranız boş kontenjandan öndeyse net bir şekilde gidiyorsunuz. Nakil başvurusu yapmak veya tercih yapmak için de taban OBP puandan yüksek olması yeterli.

Hocam okulun bölümlerinin OBP'leri farklı bu sene en az arkadaşımın tanıdığı 83dü. bilişim

Girersiniz de bilişimi umarım seversin. Tavsiyem mühendislik için çalışmanız ama Anadolu liselerime yetmiyor anladığım.

Girersiniz de bilişimi umarım seversin. Tavsiyem mühendislik için çalışmanız ama Anadolu liselerime yetmiyor anladığım.

Hocam Anadolu lisesine çalışsam istikrarım olursa obpm yeter bu benim tahmini OBP'mde Anadolu lisesi direk üniversiteye hazırladığı için pek emin olamıyorum bilişimde kodlama takma sökme vb. gibi şeyleri öğrettikleri için hem ek meslek yapabilirim diye düşünüyorum.

Tamam siz bilişime gidecekseniz oranın OBP'sini baz almanız lazım. Puanınız daha yüksek olduğu için boş kontenjan varsa ve nakil sıranız öndeyse gidebiliyorsunuz.

Sağ olun hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı