850 TL Anakart ve İşlemci Önerisi

qvnn

Hectopat
Merhabalar. Şu an kullandığım anakart M4A785TD-V Evo. İşlemci de AMD Athlon X4 620. Birkaç ay önce oyunlarda FPS yüzünden çok sıkıntı cekiyordum. Anlık donmalar olsun falan filan. CS:GO, PUBG ve LoL oynuyorum sadece. Bir ay önce falan GTX 460 ekran kartı aldım ikinci el ucuza. 1 GB belleği vardı, 8 GB RAM'im vardı. 4 GB RAM kullanıyor, 5 GB belleği oluyor. Şu anda gayet güzel oyun oynayabiliyorum. PUBG düşük ayarlarda sıfır donma oldu baya etkisini gösterdi. Ama LoL'de bu etkiyi göremedim. FPS'de hiçbir değişiklik olmadı. Eski ekran kartım HD 4770'di. İşlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. Eski bir işlemci çünkü ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Öncelikle Intel kullanan birisi değilim. Öğrenciyim ve pek para harcayamam. Media Markt'da yaklaşık 600 liralık bir hediye çekim var. O paraya denk gelen en iyi AMD işlemcisi de AM3+ soketli FX 6300. Aklımda şimdi FX 6300 var. Anakart da almadım, daha değiştirmem gerekecek. AM3 soketli anakartım. Sizin önerileriniz nedir? Anakarta 250 liralık bütçem işlemciye de 600 liralık bütçem var. Anakartı 2. el alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
AM3 anakarta AM3+ olmaz diye biliyorum. İşlemci gayet yeterli bence sorunu başka yerlerde aramalısın. O anakarta takacağın en iyi işlemci de Phenom 1055T olur.

Son düzenleme:
AM3 anakarta AM3+ takılamaz. Yanlış bilgilendirme yapmayalım.

AM3 anakarta AM3+ olmaz diye biliyorum. İşlemci gayet yeterli bence sorunu başka yerlerde aramalısın. O anakarta takacağın en iyi işlemci de Phenom 1055T olur.
Başlığı ve konuyu tekrardan okumanızı tavsiye ederim.
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. İşlemci bana da pek yeterli gelmedi oc falan yapmaya çalıştım 2.6 ghz normalde voltajsız 2.8 e çekilebiliyor. voltajla yapmak icinde okuduğum konularla benim bios ekranı farklıydı pek bulamadım yazılan değerlerin yerlerini. Bide benim işlemcide yada anakartta bir özellik var şuan ki sistemde. açılış ekranında f4 e tıklayarak extradan bir önbellek açılabiliyor 8mb kadar ama genede işlemcide teknoloji çok önemli diye biliyorum. Oyunlarda hep %100 kullanımda olduğunu görüyorum 4 çekirdeğin de, yetersiz geldi açıkçası. Önerdiğiniz işlemcilerde de sorum şey olucak 6300 ile 6350 arasındaki fark çok mudur. Çünkü öğrenci adamım ve inanın her şey şuan tam hesabımda ekstra bir şey koyabileceğimi pek düşünmüyorum

Stok frekansta kullanacak isen FX 6300 ile FX 6350 arasında hissedilir fark olmaz. Ancak FX 6350'nin O.C potansiyeli daha fazla olduğundan, eğer O.C düşünüyorsan FX 6350 daha iyi hizmet eder. Tabii FX 6350 için daha güçlü soğutucu gerekirken, FX 6300 için daha zayıfı yeterli olur. Zaten stok kullanımda fark hissedilir fark olmayacağından dolayı FX 6300 al bence.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Ben böyle olaylar değerlendirilirken herhangi bir oyunun fps'i üzerinden değerlendirildiğinde anlıyorum tam olarak. Örneğin mesela diyelim, fx 6350 overclocksuz gta 5 ten 60 fps alıyor. Oc yaptıktan sonra bunun etkisi ne kadarlık bir fps olabilir. Yada oyun örneğini geçin % olarak performans artışı ne kadar olabilir ? Powerım çok güçlü birşey değil zaten 500w bir psu diye hatırlıyorum. Alacağım anakartın işlemci watt desteği de 95 olucak sanırsam (bu yüzden fx 8320 kullanamicam).

fx 6350 overclocksuz GTA V'den 60 FPS alıyor. O.C yaptıktan sonra bunun etkisi ne kadarlık bir FPS olabilir.
Yüzde beş bilemedim altı. Bu da 60 FPS'de 3-4 FPS demek.

Bak sana iyilik yapayım. Hiç kurcalama, direkt FX 6300 al geç. Kurcaladıkça batacaksın, zaten hepsi günümüzde zayıf işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…