850 TL'ye A6 5400K ve Asus R7 240 tabanlı sistem toplama

Yukarıdaki mesajımda, verdiğin konfigürasyondaki hatanın ne olduğunu ve nasıl bir yol izlemen gerektiğini belirttim, bakman gereken dökümanlar o linklerdeydi.

Sen sanırım bakmadın yoksa biriniz OK diyor diğeriniz sorunlu diyor demezdin, yanılıyor muyum?

Mxmurat'ın verdiği anakart ve cpu uyumlu ama RAM'in gene uyumsuz, o ikiliyi seçersen de

ARK | Intel® Pentium® Processor G3220 (3M Cache, 3.00 GHz)
buradaki belirtildiği gibi 1333 lük DDR3 RAM gerekir.

Anakart üreticisi RAMler için bile liste yayınlıyor, denedim OK'dir diye:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/H81M-E/H81_2DIMM_memory_QVL_update.pdf

Özetle kolaya kaçma, dün başka bir forumdaş sistemi toplamış, kurmuş, niye çalışmıyor diye soruyordu.
Niye mi, uyumsuz işlemci almış o nedenle.

Kolaylıklar dilerim.

Yukarıdaki mesajımda, verdiğin konfigürasyondaki hatanın ne olduğunu ve nasıl bir yol izlemen gerektiğini belirttim, bakman gereken dökümanlar o linklerdeydi.

Sen sanırım bakmadın yoksa biriniz OK diyor diğeriniz sorunlu diyor demezdin, yanılıyor muyum?

Mxmurat'ın verdiği anakart ve cpu uyumlu ama RAM'in gene uyumsuz, o ikiliyi seçersen de

ARK | Intel® Pentium® Processor G3220 (3M Cache, 3.00 GHz)
buradaki belirtildiği gibi 1333 lük DDR3 RAM gerekir.

Anakart üreticisi RAMler için bile liste yayınlıyor, denedim OK'dir diye:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/H81M-E/H81_2DIMM_memory_QVL_update.pdf

Özetle kolaya kaçma, dün başka bir forumdaş sistemi toplamış, kurmuş, niye çalışmıyor diye soruyordu.
Niye mi, uyumsuz işlemci almış o nedenle.

Kolaylıklar dilerim.
Ona dikkat etmemiştim. Burdan özür dilerim. Rami bununla değiştir tamamdır.
Corsair 4Gb Value Ddr3 1333Mhz Cl9 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

Dosya Ekleri

• asdasd.png
    asdasd.png
    25,3 KB · Görüntüleme: 299
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı