Ekran kartını bilmiyorum. Genel olarak iyi gibi duruyor. Arkadaşlar daha iyi bilecektir. Bu arada Ryzen 5 3600 alırken yanına ek bir soğutucu almanız daha mantıklı olacaktır. Kutu içinde gelen soğutucu yüzünden bu forumda yüzlerce konu açıldı.
Bütçem 8500TL civarında fakat duruma göre 9000'e kadar çıkabilirim. Mimarlık 1. sınıf öğrencisi olmak üzere olan bir kardeşinizim. Amacım üniversite hayatım ve daha sonrasında da 1-2 yıl boyunca iş hayatımda beni yarı yolda bırakmayacak bir sistem toplamak. Bilgisayar dünyasından uzun süre uzaklaşmıştım ve gördüm ki bir sürü yeni işlemciler-ekran kartları çıkmış. Önerilerinizi bekliyorum. KKTC'de okuyacağım için taşınabilirlik ön planda. Laptop düşünüyordum fakat gerek soğutma, gerek de herhangi bir sorunda müdahale edememem nedeni ile kasa formatına yöneldim. Önerilerinizi bekliyorum.
Kasa ve PSU'yu kullanan pek çok sistem var Youtube'da toplamış sistemler mevcut ama ekran kartı olarak bunu bulabildim eğer daha iyisini bulabilirsek onu eklemesi daha iyi olucaktır.
Anakart Ryzen 3000 serisine uyumlu olarak geldiği yazıyor yani anakart olarak bir sorun olmayacaktır.