8500 TL'ye AM5 anakart önerisi

Hocam bence bu fiyata b650 alınmaz

ssd soğutucu yok
Harbiden yokmuş, öyleyse bu daha iyi olur:

Tomahawk en iyilerinden birisi hatta en iyisi denilebilir bu bütçede. X670E ile aralarında büyültecek bir fark yok gen5 farkı var o da zaten bana kalırsa gereksiz bir özellik
@The Man From E.A.R.T.H. Hocamın bir mesajında ALC897 olduğundan bahsetmiş X670E de. Aktif olduğunda daha iyi açıklar benden daha iyi biliyor.

Eagle VRM ısınma sorunlu deniliyor (ne kadar doğrudur bilemem bakmaya üşendim) bu bütçede benim tercihim Tomahawk olurdu.

@The Man From E.A.R.T.H. Hocamın bir mesajında ALC897 olduğundan bahsetmiş X670E de. Aktif olduğunda daha iyi açıklar benden daha iyi biliyor.
ALC897 2012'de tanıtılmış ve o dönem bile üst model olarak tanıtılmamış bir kodekti, artık günümüzde tarihöncesi kalıyor. Mesela ALC1200 2020'de tanıtılmış bir kodek, üst anakartlar da günümüzde şu an genel olarak 1220 ve 4080'i kullanıyor, ondan da daha yeni. Hadi tüm detay teknik özellikleri geçtim, 897 97dB, 1200 ise 110dB. Bu da şu demek, senin biraz iyi bir kulaklığın varsa ve jaktan takılıysa senin alacağın maksimum sese kadar her şeyin daha düşük. Ben bunu kendi anakartımda Blackshark V2 X ile yaşadım mesela, ses knobunun ikinci yarısı bir işe yaramıyordu :D Ne zaman ki Unify'a geçtim, o zaman gerçekten tam sesini alabilmeye başladım kulaklığın. Dediğim gibi arka plan tekniklerinde de çok farklar var tabii ki ama böyle en barizi ne deseniz ses seviyesini derdim. Ve şu anda AM5 anakartların %60'ında falan bu kodek var, MSI da sağolsun Toma'dan aşağı tüm modellerine itina ile bunu koyuyor.

ALC897 2012'de tanıtılmış ve o dönem bile üst model olarak tanıtılmamış bir kodekti, artık günümüzde tarihöncesi kalıyor. Mesela ALC1200 2020'de tanıtılmış bir kodek, üst anakartlar da günümüzde şu an genel olarak 1220 ve 4080'i kullanıyor, ondan da daha yeni. Hadi tüm detay teknik özellikleri geçtim, 897 97dB, 1200 ise 110dB. Bu da şu demek, senin biraz iyi bir kulaklığın varsa ve jaktan takılıysa senin alacağın maksimum sese kadar her şeyin daha düşük. Ben bunu kendi anakartımda BlackShark V2 X ile yaşadım mesela, ses knobunun ikinci yarısı bir işe yaramıyordu :D ne zaman ki Unify'a geçtim, o zaman gerçekten tam sesini alabilmeye başladım kulaklığın. Dediğim gibi arka plan tekniklerinde de çok farklar var tabii ki ama böyle en barizi ne deseniz ses seviyesini derdim. Ve şu anda AM5 anakartların %60'ında falan bu kodek var, MSI da sağ olsun TOMA'dan aşağı tüm modellerine itina ile bunu koyuyor.

Hocam ne önerirsiniz peki?

Valla 9150'ye zorlayıp B650 Tomahawk al derdim ben, gerçekten o fiyatta bir tane bile 897 harici model kalmamış. Benim şahsi fikrim bu ama o kadar parayı verdikten sonra da herhangi bir parçasından kısık bir anakart almazdım ben. 897 de kısmanın fiziksel karşılığı bildiğin, sesi kısıyor :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı