850TL'ye ikinci el 4TB HDD alınır mı?

Bütçe
850
Yer
Konya
Hepinize merhaba arkadaşlar ikinci elden 850TL'ye 4TB HDD buldum. Adam sağlığının %100 olduğunu söylüyor. Adama HDD kaç yıllık olduğunu sordum adam "HDD üzerinde 2015 yazıyor ama ben 2017'de aldım" diyor sizce alınır mı?
HDD resmi:

Screenshot_20220905-070717.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak kötü olan nedir ve ne gibi bir sorun yaşadınız anlatır mısınız lütfen
2016-17 dönemlerinde int cafe işletiyordum. WD o zamanlar blue modelinde kronik sorunlar yaşatıyordu. Ben de bu deneyimi hem kendim için, hemde internet cafeye satın aldığım blue versiyonların hepsinde yaşamıştım. HDD sesli çalışıyor. Windows açılırken ve kapanırken "tık" diye ses veriyordu. Yakın zaman sonra performans düştü. Black modeli ama mükemmeldi :) En iyisi satın alacağınız arkadaşa HDD'ye ait hız ve sağlık testleri yaptırın. Bir de uzun süreli bad sector taraması. Bu arada internet cafe için aldığımız blue WD diskler bi zaman sonra aşırı yavaşlamıştı.

2016-17 dönemlerinde int Cafe işletiyordum. WD o zamanlar Blue modelinde kronik sorunlar yaşatıyordu. Ben de bu deneyimi hem kendim için, hem de internet Cafe'ye satın aldığım Blue versiyonların hepsinde yaşamıştım. HDD sesli çalışıyor. Windows açılırken ve kapanırken "tık" diye ses veriyordu. Yakın zaman sonra performans düştü. Black modeli ama mükemmeldi :) En iyisi satın alacağınız arkadaşa HDD'ye ait hız ve sağlık testleri yaptırın. Bir de uzun süreli bad sector taraması. Bu arada internet Cafe için aldığımız Blue WD diskler bir zaman sonra aşırı yavaşlamıştı.

Black olan modeli zaten mükemmel bir seri fakat Blue modelinde ben daha önce böyle sorunlar pek duymadım. Belki de Cafe'de uzun süreli çalışmalara uygun bir model değildi bu model fakat ev kullanıcısı için bu tarz sorun yaşatır mı bilinmez tabii. Bilgi için teşekkürler.

Black olan modeli zaten mükemmel bir seri fakat Blue modelinde ben daha önce böyle sorunlar pek duymadım. Belki de Cafe'de uzun süreli çalışmalara uygun bir model değildi bu model fakat ev kullanıcısı için bu tarz sorun yaşatır mı bilinmez tabii. Bilgi için teşekkürler.
Aslında çok uzun süreç geçmemişti bu sorunları yaşarken. O dönemler çok iyi hatırlıyorum bir sürü kullanıcı WD blue için kötü diyordu, ve hep benzer sorunlar yaşıyorlardı. Bu arada 2017 ürünü için şahsen ben 850 TL bir HDD'ye para vermekten biraz çekinirdim. Bence kesinlikle toplam ne kadar veri yazılmış, sağlık, okuma/yazma, hız testi ve bad sector taraması yaptırın.

Aslında çok uzun süreç geçmemişti bu sorunları yaşarken. O dönemler çok iyi hatırlıyorum bir sürü kullanıcı WD Blue için kötü diyordu, ve hep benzer sorunlar yaşıyorlardı. Bu arada 2017 ürünü için şahsen ben 850 TL bir HDD'ye para vermekten biraz çekinirdim. Bence kesinlikle toplam ne kadar veri yazılmış, sağlık, okuma/yazma, hız testi ve bad sector taraması yaptırın.

Hocam peki 50TL'ye %86 sağlıklı 250GB HDD alınır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı