8600GT Sistem Yükseltme

Fatih Çakır

Hectopat
Daha fazla  
Bende bir tane kasa var ama yaklaşık 8 yıl geçtiği için eskidi. Ben de bu sistemi upgrade etmeye karar verdim. Sürekli mavi ekran v.s hatalar alıyorum artık sıkıldım. Sadece LoL ve CS gibi oyunları oynuyorum bana yetiyodu ama mavi ekran yüzünden rekabetçi, dereceli v.s girmekten korkuyorum. Her neyse parçalardan bahsedeyim.

•Anakart: ASRock N68C-GS FX
•Ekran Kartı: Nvidia 8600GT
•İşlemci: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+
•Ram: Tam olarak bilmiyorum da 2GB'lık bir şey
•PSU: 300W'lık Frisby güç kaynağı

Arkadaşlar sistemim bu dediğim gibi mavi ekrandan v.s kurtulmak istiyorum. Ekran kartı olarak r7 260x iyice ucuzlamış r7 250'den bile ucuz bu arada bütçe 500 falan beyler. RAM ve ekran kartı bana yeter gibi geliyor ama uyumsuzluk falan derseniz artık yapacak bir şey yok. Sizce neleri yükseltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya ram zaten yükselmeyi düşünüyorum da bu ekran kartı sence nasıl olur fiyatına göre çok iyi r7 250 ye 370tl vereceğime r7 260x e 300tl veririm. Bir de anakartın sitesinde "Supports Dual Channel DDR3 1600 / DDR2 1066"
yazıyor şimdi ben 4 gb ddr3 1600mhz bir ram takabilir miyim tek slota?

Peki sizce ne almalıyım? Şimdi mesela r7 250 alsam 370tl ye deymeyecek bir performans alırım. r7 260x alırsam da darboğaz olacağı için düşük fps alırım ama 70tl farka deymez bence. Bir de darboğaz olması karta zarar veriyor mu bu konuda bir bilgim yokta? Eğer vermiyorsa r7 260x almayı düşünüyorum çünkü belki ileride işlemci falan değiştirip darboğazı bir nebze halledebilirim.

Eyvallah kardeşim yardımcı oldun ssd simdi düşünmüyorum onun yerine 4gblik bir ram alip takarim o zaman.

Ha birde aklima geldi. Benim 4gb olarak bu anakarta takabileceğim en iyi ram nedir? Yukarıdaki sistem bilgilerinde anakarta tıklarsanız ulaşabilirsiniz.

Kingston HyperX Fury 4GB DDR3 1600Mhz CL10 (HX316C10F/4)

Bu ürünü alabilirsiniz.

Eğer ileride yeni sistem toplayacak bütçeniz var ise bu sisteme yatırım yapmayın. Bütçem yok daha sonra toplarım derseniz işlemci ve ekran kartı yükseltmesi yaparak sistemi canlandırabilirsiniz. Böyle bir niyetiniz var ise yardımcı olmaya çalışırım. İyi sosyaller!

Evet, niyetim sistemi canlandırmak kısaca.
Ayrıca ekran kartım bozulduğu için ekran kartı şart. Şu an da ekran kartını R7 240 olarak düşünüyorum. RAM olarak senin dediğine baktım fakat biraz pahalı geldi. O yüzden bunu buldum sen de bir eksiklik bulmazsan bunu alabilirim.
Kingston 4GB Hyperx Fury DDR3 1600MHz CL10 White PC Ram
Ekstra olarak işlemci almak istersem nasıl yapacağız?

Stokta yokmuş :kus:

2. El uyguna Nvidia Ge Force 9800 GT bul seni uçursun. Ram takviyesi yap yeter. LoL'de 4GB ram ve bu ekran kartıyla 150 - 200 FPS alıyordum en yüksek grafiklerde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı