Çözüldü 87 derece İşlemci ısısı normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shyzeq

Kilopat

İşlemci ısım normal midir acaba? Eğer fazla yüksek ise neler yapabilirim? (Daha yeni fan takıp termal macununu değiştirdim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi işlemci olduğu da önemli ama çoğu işlemci için oldukça yüksek bir değer. Fanın doğru oturduğuna ve macunun gerektiğinden az ya da fazla sürülmediğine emin ol.

Macunu ne kadar miktarda sürdün ve macunun modeli nedir?
Macunu aldığım fanın yanında verdiler. Zaten fan da çin markası yani o kadar iyi değildir. Bu fandan önceki ısılar daha fazlaydı(102 derece filan)
Hocam önceden kullanırken zaten 102 dereceler deydi stok fanla şimdiki aldığımla bu kadar düştü eğer daha iyi kaliteli bir termal macun alırsam baya düşme ihtimali var mıdır? Yoksa bu işlemciden kaynaklı bir sorun mu? Eğer bilgisayarı böyle kullanmaya devam edersem diğer donanımlara da zarar verebilir miyim yoksa sadece işlemci mi yanabilir?

Son düzenleme:
İşlemcinde sorun olabilir eskiden 102 derece ise çok. İyi bile düşmüş. İşlemcin yanar mı net bir şey diyemiyorum ama değerler hala çok yüksek. Bu sıcaklık yükte ki sıcaklık mı?

BIOS ayarlarından Core Boost Performance ayarını kapayın. benim 100 oluyordu kapatmadan önce. Kapattıktan sonra yükte 90 derecelerde geziniyor. Yüksek bir değer ama yapacak bişey yok.

İşlemcinde sorun olabilir eskiden 102 derece ise çok. İyi bile düşmüş. İşlemcin yanar mı net bir şey diyemiyorum ama değerler hala çok yüksek. Bu sıcaklık yükte ki sıcaklık mı?
Hayır yükteki sıcaklık değil

Mümkünse o işlemciyi elden çıkart bir sorun var o işlemcide, termal macun yenilemişsin soğutucu değiştirmişsin ama hala böyle. Bir de boştaki sıcaklık dedin.
Tamam çıkartabilirim nasıl olsa yedekte çalışan bir işlemcim daha var fakat şuan böyle kullansam diyelim işlemci artık yandı bu sıcaklıktan dolayı. Bu diğer donanımlara da yansır mı? Veya sokete zarar verir mi işlemci takılamıcak halde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…