870 EVO 1 TB vs Seagate Barracuda 120 1 TB

Ahsapzen

Hectopat

Üzerine sistem kurmayacağım, depolama olarak kullanacağım. Kesinlikle 200 TL fazladan verip 870 EVO mu almalıyım?

@PossibleTurco hocam, sizin de fikrinizi merak ediyorum.

Kesinlikle 200 TL verip 870 EVO almanıza gerek yok.
Barrucuda 120 860 EVO'a eş değer bir SSD. Üzmez, güzel bir SSD.

Eğer 870 EVO'ya o kadar para verecek bütçeniz var ise bunu tercih edin.

JD 1000PRO alın hocam.
M.2 slotum yok maalesef hocam.

Barracuda'da karar kıldım gibi, teşekkür ediyorum.

Barracuda 120'nin 1 TB versiyonu şu an güzel bir fiyatta. Normalde 250 GB versiyonu hariç pek önermiyorum bu SSD'yi. DRAM aynı çünkü 2 TB kapasite hariç tüm kapasitelerde. 256 MB DRAM var. 250 GB kapasitede fena değil ama 1 TB söz konusu olunca 256 MB DRAM küçük kalıyor tabii ki. Ama 833 lirada gayet iyi bir SSD. DRAM küçük olsa da performansından ödün vermeyen bir SSD. Ki Barracuda 120'nin amacı depolama ve günlük kullanım. Günlük kullanım da 512 MB ya da 1 GB DRAM'in pek bir faydası yok. Ki depolama yapacağınız için de belki DRAM'den ötürü bir noktadan sonra hız düşebilir aktarımda ama TechPowerUp'ın yaptığı testte daha büyük DRAM'e sahip SSD'leri net bir şekilde geçtiği görülebiliyor.
Buradan da bakabilirsiniz hatta. Hayırlı olsun güzel bir fiyata almışsınız. 1170 TBW ömrü var. 870 EVO ile aynı ömürde ve aynı performansta bir SSD. Yine de tam olarak rakip sayılmıyor teknolojiden ötürü.

Merhaba hocam, bugün aldığım barracuda 120 geldi. Seagate üzerinden nasıl garanti aktif edeceğim?

Merhaba hocam, bugün aldığım Barracuda 120 geldi. Seagate üzerinden nasıl garanti aktif edeceğim?
Hocam aramıza katıldınız siz de demek. Garantiyi aktifleştirmek için seri numaranız ile birlikte Seagate'e ürün kaydı yaptırmanız gerekli.
Ayrıca bu ürünün garanti tarihi üretildiği tarihten başladığı için satın aldığınız tarihin görüntüsü ile birlikte bir mail atmanız gerekiyor. Sorununuzu da detaylıca yazmanız gerekiyor ama İngilizce bir şekilde. 2-3 gün içerisinde dönüyor adamlar. Ama gerçekten çok ilgililer ürünleri ile ilgili. Cevabı geç verdilerse özür bile diliyor adamlar.

Hocam kararlaştırdım SSD olarak bir 250 GB Barracuda 120 yanına WD veya Seagate 1 TB HDD .

Hocam kararlaştırdım SSD olarak bir 250 GB Barracuda 120 yanına WD veya Seagate 1 TB HDD .
Güzel olur ama Seagate HDD almayın. Özellikle klasik Barracuda'lar sorunlu SMR kayıt oldukları için. WD Blue veya da Toshiba P300 alın o yüzden. Bunlar CMR kayıt ve sağlamlar o yüzden. Bu arada bildirim yağmuru yaşıyorum şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…