Kendi yazılımı gerçek(genuine) demiyorsa zaten daha fazla kanıt aramaya da gerek yok. Tabi ki ekstra kanıt istersen seri numarasını sorgulatmak da tercih edilebilir. Son olarak bunun orijinalinde kesin olarak var olduğu bilinen sıcaklık sensörünün olmaması da ayrıca bir kanıttır. Çünkü bu sensör olmadığı için sabit 40 derece diyor.
Trendyol bazen anlaşmazlıklara müdahil olmayıp müşteriyi mağdur eden adi bir oluşum. Ancak yine de bu kanıtları toplayıp(ürün ve ambalajın detaylıca çekilmiş fotoğrafları dahil) sakladıktan sonra derhal iade talebi oluştur.
Yaklaşık 1,5 yıl önce de bana Hepsiburada vasıtasıyla İz*ly'den sahte Kingston KC600 1TB gelmişti. Ben sanki vazgeçmişim gibi düzgünce kapatıp gönderip paramı aldım. Çünkü Hepsiburada'ya sahte olduğunu inandıramadım. Kestirip attılar. Hepsiburada'da böyle şey olamazmış güya. Şerefsizler DRAM desteği olmayan daha düşük model kontrolcü koyup 1TB alanın tamamını tek NAND üzerinden vermişler. Bunun kadar geri zekalıca bir tasarım olamaz. Ayrıca çok kalitesiz bir QLC NAND olsa gerek ki önbellek dolduğunda 0-60 MB/s gibi komik değerlere düşüyordu. Çin'den gelme ne idüğü belirsiz SSD kartlarını böyle sahte kutulara koyup satıyorlar. Sen de kullanmaya devam edersen daha sonra göreceksin bunun ne halt olduğunu.