8700K sisteme ekran kartı yükseltmesi yapılır mı?

Doğrudur, i7 10700K, z490, GTX 1080 ti bileşenli ürünü 15K ya mâl edebilirim.
Neden 1000 serisi kartları tercih etmekte direniyorsunuz? Güncel 3000 serisi, hadi bilemediniz 2000 serisi kartlar çok daha mantıklı. RTX olması bir yana güncel kartlar.

Aynı zamanda Intel almakta da direniyorsunuz. Mesela 5600x ya da 5800x gibi bir işlemci tercih edebilirsiniz.

Merhaba, başlıkta belirtilen bilgisayar kasasının fiyatı yaklaşık 15.000 Türk lirası. Toplama bir sisteme göre oldukça pahalı olduğunun farkındayım fakat içerisinde barındırdığı i7 8700K az bulunan türden bir ürün. Sadece bu işlemci için bu kasayı tercih edip ilerleyen zamanlarda yeni PSU ve ekran kartı upgrade seçenekleri mantıklı mıdır? Bu konu hakkında mümkünse üst düzey bilgisi olanların yardımcı olmalarını rica ederim.

ASUS ROG GL12cm i7 8700K, GTX 1080 32 GB DDR4 2666 bu hazır sistemi almayı düşünüyorum. Bu sistem içerisindeki i7 8700k, standart bir i7 8700k dan çok daha iyi.

Teşekkür eder, iyi hafta sonları dilerim.
İçindeki işlemcinin standart bir 8700K'dan farkı ne tam olarak açıklayabilirmisin?

Neden 1000 serisi kartları tercih etmekte direniyorsunuz? Güncel 3000 serisi, hadi bilemediniz 2000 serisi kartlar çok daha mantıklı. RTX olması bir yana güncel kartlar.

Aynı zamanda Intel almakta da direniyorsunuz. Mesela 5600X'ya da 5800X gibi bir işlemci tercih edebilirsiniz.

Alışkanlık, Ryzen'leri incelemedim. 1080 Ti gibi kartları, 2800, 3300 TL gibi fiyat aralıklarına alabildiğim için tercih ediyorum. Düşük özelliklerde oynayan, görüntü kalitesine önem vermeyen birisiyim.
İçindeki işlemcinin standart bir 8700K'dan farkı ne tam olarak açıklayabilirmisin?
Tüm çekirdekleri ile tam performans çalışabiliyor.

Alışkanlık, Ryzen'leri incelemedim. 1080 Ti gibi kartları, 2800, 3300 TL gibi fiyat aralıklarına alabildiğim için tercih ediyorum. Düşük özelliklerde oynayan, görüntü kalitesine önem vermeyen birisiyim.

Tüm çekirdekleri ile tam performans çalışabiliyor.

Hocam tabularınızı yıkın arkadaşlara kulak verin. İleri ki zamanlarda 1080'i elden çıkarıp 1080 Ti almakta çok mantıklı olmaz zaten. Siz arkadaşları dinleyin pişman olmazsınızç

Bakın çok net bir şekilde diyorum. Eğer derseniz ki ben parayı çok kolay kazanıyorum. Para benim için önemli değil. Rahatlıkla çöpe atabilirim. Gidin alın o sistemi. Ama emin olun daha ucuza her yönden daha performanslısı toplanır. 8700K güçlü bir işlemci ama günümüzde değerini yitirdi. O zamanlar piyasada AMD yoktu. Intel dilediği gibi fiyat politikası uyguluyordu. Benim tavsiyem bütçeniz ne kadar ise onun hakkında konu açmanız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı