8890TL Render-Oyun PC Tavsiyesi

Hüseyin Ensar

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar Technopat ailesi. Lafı uzatmadan hemen konuya geçmek istiyorum. Ben yeni bir kasa toplayacağım grafik programları kullanıyorum ona göre alacağım fakat o kadar para verince haliyle oyunda oynamakta istiyorum aslında kafamda bir sistem var fakat o kadar para vereceğim için işin ehli olanlara sorma gereği duydum. Verdiğim bütçeye göre sistem tavsiyelerinizi bekliyorum (tamamıyla bir bilgisayarda hangi parçalar varsa ona göre monitöründen kasasına kadar)

BÜTÇE: 8890TL (1 kuruş bile yükseltemem :D)

Birde zahmet olmazsa parçaları neden seçtiğinizi yazarsanız sevinirim boş gitmeyelim neyin ne olduğunu öğrenelim.

İyi Forumlar.

Merhabalar Technopat ailesi. Lafı uzatmadan hemen konuya geçmek istiyorum. Ben yeni bir kasa toplayacağım grafik programları kullanıyorum ona göre alacağım fakat o kadar para verince haliyle oyunda oynamakta istiyorum aslında kafamda bir sistem var fakat o kadar para vereceğim için işin ehli olanlara sorma gereği duydum. Verdiğim bütçeye göre sistem tavsiyelerinizi bekliyorum (tamamıyla bir bilgisayarda hangi parçalar varsa ona göre monitöründen kasasına kadar)

BÜTÇE: 8890TL (1 kuruş bile yükseltemem :D)

Birde zahmet olmazsa parçaları neden seçtiğinizi yazarsanız sevinirim boş gitmeyelim neyin ne olduğunu öğrenelim.

İyi Forumlar.
Merhaba;
Bu konu hakkında bilgi edinmek için Recep Baltaş'ın hazırladığı YouTube videolarını izleyebilirsiniz. Orada oyun sistemi, grafik sistemi vs. Topluyor Recep abi. Marka olarak almanı tavsiye etmem. Mesela diyelim ki 6 bin tl'ye bir bilgisayar aldınız. Bunu elle toplarsanız 4500 civarı bir para tutar.

7.837 Lira yapıyor.
AOC G2460PQU 24'' 1920x1080 1ms Full HD Hoparlör Siyah LED Monitör - Ürün Kategorileri
Monitör ile birlikte = 8.876 Lira.
Monitörü vatandan alınca bütçeyi 20-30 lira aşıyor o yüzden eksenden yazdım. :D

Şimdi aynı anda hem cpu render, hem gpu render, hem üst düzey oyun keyfi, hem photoshop ve türevleri uygulamalar'da çıt çıkarmayacak bir sistem oldu bu.

İşlemci 6 çekirdek seçildi, cpu render'da i7 serisinde en iyi seçenek bu. Daha üstü Xeon. Ram'ler yetmezse 64 yaparsın sonra. Soket 2011'in güzelliği işte. :)

Ekran kartını mimari modelleme render'ı olarak düşündüm. Eğer o tür bir kullanımınız olmayacaksa 780ti ile değiştirip başka yerlerden kısarak bütçeyi denk getirebiliriz yine.

Hangi programları kullanacağınızı söylerseniz ufak değişiklikler yaparız, tam olarak amacınıza uygun bir bilgisayar olur.

Ayrıca monitör 144 hertz. :D

sistem1.jpg

RAM'ler soket 2011'in nimetlerinden faydalanmak için quad channel seçildi. :) Ekran kartı GTX TITAN BLACK sahip oldığu 2800 CUDA ve 6 GB bol belleği sayesinde tam bir render canavarı, GTX TITAN BlACK oyunlarda GTX 780 Ti performansı verir ancak stok fandan dolayı fazla ısınır ancak bu sorun teşkil etmez çünkü GK 110 GPU'su 95 dereceye varan sıcaklıklara kadar stabil bir biçimde çalışmak üzere tasarlanmıştır. İşlemci İ7-4930K ise Ivy Bridge-E serisinden 6 tane sanal 6 tane de gerçek olmak üzere toplam 12 çekirdeğe sahip bir işlemcidir. :)

P9X79 Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

750,37 TL

GTX TITAN BLACK GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı

3.195,18 TL

Core i7 4930K Soket 2011 3.4GHz 12MB Önbellek İşlemci

1.481,93 TL

8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 Kırmızı Soğutuculu Ram
X2
607,44 TL

240GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB)

428,78 TL

3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
300,90 TL
221,54 TL

Hydro Serisi™ H100i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

393,05 TL

27" i2757FM MYPLAY GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR

823,25 TL

CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA

524,69 TL

KDV Dahil 8.426,26

Bir grafik odaklı pc için renkleri doğru görmek ön planda olmalı bu bütçeye 780ti seçilip ıps ekran alınıp, yanında oyun için ikinci monitör alabilrsiniz. Bu miktarda kaynak ile yapılabilir. Z97 anakart, i7 4790k, 16gb ram 240 gb ssd ve 2 tb dahili depolama, h100i işlemci soğutucu, corsair kasalarından full tower ve güç kaynağı olarak 80+ gold olan bir sistem oluşturulabilir. Marka ve fiyat eklemedim. Mobildeyim...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı