İnceleme 8BitDo Ultimate 2C Kablosuz Gamepad İncelemesi

Geldi benim de gamepad. L4 ve R4 tuşlarına X+Y aynı anda bas gibi özellikler atanabiliyor. Yıldız tuşu da istenilen butona turbo özelliği atıyor. Tam cheater gamepad'i

Dualsense'den sonra ebatı biraz ufak geldi. A, B, X, Y tuşları da epey sesli. L2 ve R2 mesafeleri de özellikle standart XBox'a kıyasla biraz kısa gibi. Fiyatına göre gayet güzel gamepad ama, beğendim. Sony oyunlarında ve bazı AAA oyunlarda DualSense, özellikle indie oyunlarda da bunu kullanacağım sanırım.

Bende bir problem ortaya çıktı. Hem sağ hem de sol analog'lar belli bi noktada sabit tuttuğun zaman titreme yapmaya başladı.

Misal sol analoğu resimdeki gibi, sol yukarı çapraz konumda sabit tutmaya çalıştığımda AXIS 0 ve AXIS 1 değerleri sürekli değişiyor.
Bu değerlerin normalde sabit olması lazım. Problem sanırım Ultimate Software V2 yazılımı ile firmware update sonrası başladı. Gamepad ilk geldiğinde böyle bir sorun hatırlamıyorum çünkü.

@Şişman Adam @Fallegan sizde böyle bir problem var mı ve hiç firmware update yaptınız mı?

Son düzenleme:
Hiç karşılaşmadım, update i hem dongle hem gamepade alır almaz yükledim. Sadece bazen kopma oluyordu o da bluetooth klavyeden dolayıymış.

Hiç karşılaşmadım, update i hem dongle hem gamepade alır almaz yükledim. Sadece bazen kopma oluyordu o da bluetooth klavyeden dolayıymış.

Yukarıda linkini verdiğim yerden test ederken analog'u belli bi noktada sabit tutmaya çalıştığında AXIS 0 ve AXIS 1 değerleri sürekli değişiklik mi gösteriyor yoksa sabit mi kalıyor bakabilir misin acaba?

Yok hocam, iki tarafta da sorun yok milim oynamıyor. Bir sorun olabilir sizde. Firmware denediniz mi, ben direkt yükledim son sürümü.

Yok hocam, iki tarafta da sorun yok milim oynamıyor. Bir sorun olabilir sizde. Firmware denediniz mi, ben direkt yükledim son sürümü.
Hem USB dongle, hem de gamepad için firmware güncellemesi yaptım. Dediğim gibi, bende iki analog'u da hareket ettirip belli bir noktada sabit tutmak istediğinde AXIS 0 ve AXIS 1 değerleri sürekli değişiyor. Bu da analog'u misal çapraz tuttuğunda çok ufak hareketler yaptığı manasına geliyor. Hareket ettirmediğinde bir problem yok, ikisinin de değerler sabit 0.

Edit: Ultimate Software V2 ayarlarından "Get beta Firmware" seçeneğini seçince "v1.07 Beta1" firmware'i gözüktü. Onunla problem ortadan kalktı. v1.06'a dönüp test ettiğimde problem tekrar ortaya çıktı. Benim gamepad'de v1.07 Beta1 kullanacağım şu an, belli oldu.

Son düzenleme:
Benim de betada olması lazım, belirtmeyi unutmuşum. İyi kullanımlar

@Hungarde , @Fallegan , Arkadaşlar şimdi müsait olabildim. Ben de şimdi test ettim ve @Hungarde yaşadığı şeyi yaşadım. Bu bir sorun mu bilmiyorum ama Xbox 9.nesil ile yaşamıyorum bunu. Ama oyunlarda bir problem yaşatmadı henüz bana.

İkiniz de Ultimate Software V2 ile gamepad'i 1.07'ye yükselttiğinizi söylemişsiniz ama ben de yazılımı kontrol ettim 1.07 görünmüyor bende. Yani şu an 1.06 yüklü ve yazılımı açıp gamepad'i bağlayınca yeni bir yazılım sürümünün çıktığına dair bir uyarı vermiyor. Yine de "update" butonuna basınca yine 1.06'yı yüklüyor. Siz nasıl 1.07'yi yüklediniz?

@Hungarde , @Fallegan , Tamamdır arkadaşlar 1.07'ye yükseltme yaptım. Ayarlardan beta versiyonları alabilmek için bir kutucuk işaretliyormuşuz. 1.07'ye yükseltince ben de sizin gibi o testte bir sorun yaşamadım.

Ben Forza Horizon 5'de sağ analogla kamerayı hareket ettirirken parmağımı sabit tutmama rağmen az bir titreme oluşunca problemin farkına vardım. Sensitivity'nin düşük tutulduğu oyunlarda karakterin hareket ederken titriyor gözükmesi gibi problemlere sebep olabiliyor bu sorun. Kimi oyunlarda problem olabiliyor yani. 1.07 beta1 ile düzelmesi güzel.

Arkadaşlar bu gamepadde analoglardaki ledler nasıl açılıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…