İnceleme 8BitDo Ultimate 2C Kablosuz Gamepad İncelemesi

Hocam incelemede bluetooth bağlantısıyla windows üzerinden oyun oynanmıyor demiş bu durum hala böyle mi?

Hocam incelemede bluetooth bağlantısıyla windows üzerinden oyun oynanmıyor demiş bu durum hala böyle mi?
Evet hocam, kullanamazsınız Windows üzerinde. Sadece şarjını görebilirsiniz bluetooth üzerinden. Bu çözülecek bir durum değil, böyle yapılmış.

Hocam L4 ve R4 tuşlarına fonksiyon atamayı uygulama üzerinden mi yapıyorsunuz?
Yok hocam, bu gamepadin software desteği sadece yazılım güncellemesiyle kısıtlı. Herhangi bir makro, ayar yapamıyorsunuz. O tuşlara atama yapabilmek için şunu yapıyorsunuz:

Eşleştirmek istediğiniz L4 veya R4 düğmesini basılı tut, ardından bu düğmeyi eşleştirmek istediğin düğme kombinasyonunu basılı tutun (örneğin L4 tuşu AB kombinasyonu olsun dersek şu an L4 ü ve AB yi basılı tutuyoruz) ve ardından “kare” düğmesine basıyoruz. Artık L4 tuşu AB tuşu gibi davranıyor.

L4, A ve B tuşlarına basılı tutarken ışık yanıp sönüyor zaten, yani makrolamaya hazır diyor. Kare tuşuna basınca da makrolanmış oluyor.

Kullanılıyor ama tam olarak tanınmıyor, “bilinmeyen gamepad” olarak görünüyor. Xbox emülatörüyle tanıtıp ayar yapabiliyorsunuz ama titreşim özelliği sanırım çalışmıyor. Kablolu kullanımda ya da kendi verdiği alıcısıyla ise sorunsuz çalışıyor.

Ben de yeni aldım, The Last of Us 2’yi bu gamepad ile bitirdim, memnun kaldım. Bahsedilen eksikler çok büyük sıkıntı yaratmadı. Elim büyük, “gamepad ele oturmuyor, rahatsız ediyor” diyenler olmuş ama ben öyle bir sorun yaşamadım. Belki masanın üzerinde tutarak oynadığım içindir, bilemiyorum. Havada uzun süre tutsam belki rahatsız edebilirdi. Serçe parmak tam alt köşeye denk geliyor, tam kavranmıyor ama ben sorun etmedim. Hatta bazen serçe parmağı üste atıp iki parmağın arasına sıkıştırıyorum, stand gibi dik duruyor.

Titreşim zayıf denmiş, evet biraz zayıf. Özellikle dövüş ya da silahlı sahnelerde değil de zıplama/atlama gibi sahnelerde (The Last of Us’ta) biraz sönük kalıyor. Ama God of War’da tam tersi, zangır zangır titriyor. Test uygulamasında bile bu kadar güçlü titreşim vermiyor. Sanırım oyuna göre değişiyor, donanımsal bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Örnek vermek gerekirse, zıplama-hoplama sahnelerinde dokunmatik telefon titreşimi gibi hissettiriyor. Sinematik sahnelerde, patlama-çatlama anlarında ise yeterli düzeyde.

Ne olsa daha iyi olurdu ya gelirsek. Yazılımı olsa da makro tuşlarına atama yapılabilse güzel olurdu. Yine de kullanışsız değil. Ben stick orta tıklamaları gibi atadım. Bazı oyunlarda hızlı koşma ya da fener gibi şeyler için o tuşlara basmak gerekiyor sevmiyorum ona abanmayı. Şimdi rahat kullanılıyor önde.

Genel anlamda memnun kaldım bahsedilen kötü özellikleri de doğru olsa bile beni o kadar rahatsız etmedi.

Siparişi verdim hocam elime geçince ben de bir inceleme yaparım.

Biraz kullanma fırsatım oldu hocam titreşim bana hiç yetersiz gelmedi BF1 de test ettim ateş ederken bile çok fazla titriyor. Kalitesi vs fiyatına göre çok iyi. Sıfır ölü bölge modunu açınca FPS oyunları için ideal oluyor. Tam F/P ürünü.

Son düzenleme:

Hocam bende almayı düşünüyorum da daha öncesinde Ali expressten gümrük işi falan korkutuyor beni şu an alsam herhangi bir vergi ekleniyor mu üstüne gelmesi çok uzun sürermi bir sıkıntı yaşadınız mı?

Hocam 2C den bahsediyorsanız Amazon TR satıyor, satıcısı Gizala olmalı. Türkiye distribütörü, oradan alabilirsiniz.

Amazon veya Gizala resmi sitesinden satıyor hocam. Ben Gizala'dan aldım fiyatları AliExpress ile kafa kafaya olduğundan Çin'den getir gümrük vs. uğraşmaya gerek kalmadı hocam.

Merhaba, kontrolcüyü daha bugün aldım ve adaptörü ilk taktığımda hiçbir sorun olmadı. Daha sonra Android'de test ettim. Android'de test ettikten sonra tekrar adaptör ile bağlanmaya çalıştım ancak kol ve adaptör bir türlü eşleşmedi. PC'ye sadece kablo aracılığı ile bağlanabiliyorum fakat adaptör ile bağlantı kurulamıyor ve nedenini çözemedim. (Firmware güncellemelerini yaptım ve kol 2.4 Ghz modunda)

Sorunu çözdüm. Kolun üstündeki portun hemen yanındaki küçük yuvarlak butona 3 saniye basılı tutunca tekrar eşlenme sağlandı.

Sorunu çözdüm. Kolun üstündeki portun hemen yanındaki küçük yuvarlak butona 3 saniye basılı tutunca tekrar eşlenme sağlandı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…