8GB RAM Kullanılabilir Miktar 4.8GB Sorunu

DeadlySpy

Decapat

Bilgisayar özelliklerine bakınca eğer 8 GB'ın tamamını kullanmasa bilene parantez içinde bir ibare belirtmesi gerekir değil mi?
Peki neden görev yöneticisinde 4.8 olarak sorun yaşanıyor sizce. Bazen 4 GB'a düşüyor. Bazen yükseliyor sorun nedir sizce RAM slotunu değiştirmemde fayda olur mu ki acaba ?

Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 5 2600
MSI B350M Gaming Pro
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V (F4-3000C15S-8GVRB)
GT730 2 GB ( işlemciye darboğaz yapıyodur kesinlikle şüphem yok )

Düşüncem anakarta uyumlu RAM değil ama bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş sorun yok sistemde. Kullanılan 3 GB kullanılabilir 4,8 GB diyor işte. Toplamda 7,8 GB yapıyor. Sistem özelliklerinde yüklü bellek 8 GB yazıyor işte. Sorun yok.

Kardeş sorun yok sistemde. Kullanılan 3 GB kullanılabilir 4,8 GB diyor işte. Toplamda 7,8 GB yapıyor. Sistem özelliklerinde yüklü bellek 8 GB yazıyor işte. Sorun yok.
Hocam o öyle olmuyor diye biliyorum...

Düzenleme : Benim hatam yanlış bakmışım hocamız doğru söylüyor.

Şimdi şöyle bir şey yaptım XMP 2 seçeneği iler 2933 mghz i seçtim sonra frekans ayarından ram'in desteklediği frekansı seçtim 3000mghz i bir sorun çıkartmaz umarım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burdaki talimatları yap düzeliyor bende 2 aydır uğraşıyorum gerçekten oyunlarda geçişlerde çok iyi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…