8GB RAM Kulllanılabilir 2,94 Sorunu

masteraltair

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarım mavi ekran veriyordu, bende içini açıp bir RAM'leri çıkartım işlemciyi filan temizledim mavi ekran düzeltim ama oyunlarda anlamsız kasma oluştu. Sonra sebebini öğrendim ki;

ram.PNG

Resimde işaretlediğim gibi APU sistem ekrana 2 GB veriyorum. 2x4 GB RAM takılı bilgisayarda 8 GB olarak görüyor.
Ama kullanılabilir RAM'da 4 GB olarak görüyor. BIOS güncel.
Anakart: ASUS A68HM-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Msconfig'den boot sekmesine girip gelişmiş seçeneklere basınız. Ardından sağ taraftaki memory kısmındaki tiki işaretleyip işareti tekrar geri kaldırınız. Ardından bilgisayara reset atıp değerleri kontrol ediniz. Bu şekilde düzelme sağlanmaz ise BIOS'u defulta almayı deneyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartsız olarak mı kullanıyorsunuz?
Evet.
Msconfig'den boot sekmesine girip gelişmiş seçeneklere basınız. Ardından sağ taraftaki memory kısmındaki tiki işaretleyip işareti tekrar geri kaldırınız. Ardından bilgisayara reset atıp değerleri kontrol ediniz. Bu şekilde düzelme sağlanmaz ise biosu defulta almayı deneyebilirsiniz.
Dediğinizi yaptım sonuç değişmedi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı