8GB RAM sistemde i5 10400'e ne kadar VRAM verilmeli?

İşletim sistemi
Windows 11

lesteven

Hectopat
RAM
HyperX Fury 8 GB 2666 MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000 500 GB
Ekran kartı
Intel® UHD Graphics 630
Anakart
GIGABYTE B460M D3H
İşlemci
i5 10400
i5 10400 ile sistemin otomatik olarak kendi ayarlamış olduğu 128 MB VRAM'i kullanıyorum. Gayet memnunum hiçbir sıkıntısı yok. Eğer VRAM'i arttırsam gözle görülebilir bir performans artışı olur mu? Olur ise yükselteyim. (Windows 11 kullanıyorum. Boşta 2.6 GB RAM tüketiyor. Windows 10 önericek olursa önermesin. Windows 10'da bende 2.3 GB RAM tüketiyordu.) @SEMIKAANCAKIR

Bence oyun, grafik tasarım Vb. ilgilenmiyorsan 256, oynuyor veya ilgileniyorsan 1 GB yapman performans artışı sağlayacaktır.

Şahsen oyun oynandığı sürece 2 GB daha iyi olur. Ben 8 GB kullanırken Valorant'ta bile 1.4 GB VRAM görüyordum.

Drop sıkıntınız yoksa çok değişmeye gerek var mı tartışılır? MSI Afterburner ile oyun içi VRAM kullanımını atar mısınız? Ona göre önericem.

Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum hocam. Gayet memnunum. Değişmeye gerek yoksa gerekli değil o zaman? Hem RAM kullanımıda boşuna artmasın.
Değişen bir şey olmayacak.

O zaman hiçbir şey yapmaya gerek yok.

Daha fazla VRAM isterse gereğinden RAM'den alacak.

Bu neden bende çalışmıyor? 2 GB VRAM varken bemang de 1989MB da tıkanıyordu. Sırf öyle diyorlar diye 128MB yaptım denilen şeyi yaşayamadım bir türlü.

Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum hocam. Gayet memnunum. Değişmeye gerek yoksa gerekli değil o zaman? Hem RAM kullanımıda boşuna artmasın.

Memnunsan kalsın öyle sorun yok.

Bu neden bende çalışmıyor? 2 GB VRAM varken bemang de 1989MB da tıkanıyordu. Sırf öyle diyorlar diye 128MB yaptım denilen şeyi yaşayamadım bir türlü.

AMD kullandığın içindir. Şu konuya göz at.

Şu anlık VRAM'im 4 GB. Elimle direk 4 GB'a ayarladım rahatım şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…