8GB RAM'ın 2.99'u Kullanılabilir Sorunu

Keanu

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3-4 aydır bu problemi çözemedim. İzlediğim yollar;
  • RAM üst sınırını devre dışı bırakmak
  • RAM üst sınırını 8 GB yapmak
  • Windows 10 kullanıyordum 7 Ultimate'e geçtim.
  • RAM slotlarının yerlerini değiştirmek
  • RAM'lerin birini çıkarıp çalıştırmak (ayrı ayrı denedim ikisi de 4 GB olduğu halde kullanılabilir 2.99 yazıyor.)

Son olarak BIOS'tan Memory Remap adlı ayar Disabled şeklindeydi onu Enabled olarak değiştirdim fakat bu sefer bilgisayar mavi ekran verip açılmamaya başladı bunu Windows 10 ve 7'de de denedim. Her iki sürümde de Memory Remap Enabled pozisyonundayken başlatma ekranında restart atıyordu veya açılıştan 5-10 dakka sonra mavi ekran hatası alıyordum. Lütfen beni çıldırtıcak duruma getiren bu sorunuma yardımcı olur musunuz?

Sistem;
  • i3 530 2.99GHz
  • ASUS R7 240 2GB 128bit Ekran Kartı
  • 8GB DDR3 1333MHZ RAM
  • İntel H55/H57(F) Anakart

oO7ZQb.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Adım adım gidelim: bellekler aynı marka model mi?
Hayır, aynı marka değiller. Hi Level 4 GB 1333Mhz ve Kingston 4 GB 1333 MHz, fakat ben bu iki RAM'i sorunsuz olarak yaklaşık 1 yıl boyunca kullandım hiçbir sorun yoktu. Her ikiside CL9.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş , vaktim olmadığından dolayı size dönüş yapamadım. Ramlerin durumunu memtest adlı yazılım ile test ettim, hiçbir sorun bulunmadı. Elimde başka bir modül olsa test edeceğim fakat maalesef yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı