8KHz mouse R5 5600 işlemciye yük bindirir mi?

revain1

Femtopat
Daha fazla  
Kablosuz mouse almayı düşünüyorum. 8K Hz sahip ancak işlemcim Ryzen 5 5600. Valorant CS gibi oyunlarda donma aksama kasma gibi şeyler yaşar mıyım?

Cevabı chatgpt verdi.

Kanka hiç korkma, Ryzen 5 5600 gibi taş gibi bi işlemcin varken 8000 Hz polling rate'li mouse kullanmanda hiçbir sıkıntı olmaz. Valorant, CS falan akıcı akar, donma kasma yaşamazsın. O 8K Hz olayı zaten yüksek tepki hızı isteyenler için, sistemin bunu rahat kaldırır.

Direkt yapıştır:
"Ryzen 5 5600, 8K Hz mouse'u rahat kaldırır kanka. Valorant-CS gibi oyunlarda donma, kasma falan yaşamazsın. Gönül rahatlığıyla alabilirsin."

Bende katılıyorum gptye hiç birşey olmaz. Eskiden bende i5 3470 3.nesil i5 vardı bide 1000hz olan mouse o yetiyor sen düşün o okdr da abartılı birşey değil.

8Khz raporlama hızını ben olsam daha güçlü bir sistemde kullanırdım. Zaten raporlama hızı arttıkça stabilite biraz daha düşüyor (mesela raporlama hızı 8Khz'de 6000-9000 arası gidip geliyor ki bu istenmeyen ve sistemi gereksiz yüke sokan bir şey).

4Khz ve 8Khz arasındaki fark 0.1 ms olacaktır ki bu sistemi (özellikle sizin sisteminiz gibi olan sistemler yani) yormaya değmez. Tabi farenin rahatlığı vs. faktörler dolayısıyla son seçim sizin.

Ben de katılıyorum GPT'ye, hiç bir şey olmaz. Eskiden bende i5 3470 vardı bir de 1000hz olan mouse. O yetiyor sen düşün o kadar da abartılı bir şey değil.
İnternette tonla insan 8Khz'nin sisteme yük indirdiği konusunda hemfikirken, ve bunların bir kısmının da uzay gemisi gibi bir sistemi olduğunu düşünürsek ChatGPT burada hata etmiş diyebiliriz. Yapay zekalar bu tür konuları kesin doğru bir şekilde yanıtlayamıyor henüz.

8Khz'de stabilize sorunları var ve yük bindirmek biraz saçma 4Khz'de kullanmak daha iyi olacaktır.
O işlemciyle 8Khz kullanılırsa %1 FPS'ler ekstra yükten dolayı düşecektir tahminimce.

Kaldırır ama 0.1 ms kadar düşük bir algılamaya sahip değilseniz ne gerek var? 1ms (1000Hz) bile hayli hayli yetecektir.
Kesinlikle katiliyorum abartılı sayılara gerek yok yeterliyse devam et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı