8x1 pin ekran kartı güç girişine 2x4 ya da 6+2 güç kablosu takılır mı?

kilicarslanq

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: RTX 4060 Ti 16GB
Sıvı Soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240L V2
Ana Kart: Gigabyte B-450m Gaming
Ram: Corsair Vengeance 3000Mhz (2x8) 16GB
Psu: NZXT 850W +80 Gold
Disk: Kingston 500GB M2 SSD ve JD 480 GB SSD
Monitör: 1. ViewSonic 27" 165Hz 1ms Full HD Curved
2. AOC 24.5" 75Hz 1ms FreeSync Full HD
Kulaklık: Hyperx Cloud II
Mouse: Logitech G102 ve Corsair Harpoon Pro
Klavye: Asus ROG Strix Scope Deluxe
Arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi RTX 4060 Ti ekran kartına geçiyorum. 8 pin girişi var ve bende PSU'dan gelen 2 adet 4'lü PCI-e güç kablosu var. Kendi ek 2 çoklamalı aparatı var, yani 4 pin aparatla birleşip 6 pin olabiliyor. Takarken 6+2 olarak mı takmalıyım yoksa 4+4 mü? Merak ettiğim diğer şey ise, PSU'dan gelen 4+4 PCI-e güç kablolarını taktığımda ekran kartına bir zararı olur mu? Çünkü farklı kablolardan gelen güç oluyor yani tek bir kablonun 8 pinli olması yerine 2 kablonun 4 pinli olması.

Son düzenleyen: Moderatör:
6+2 veya 4+4 kablonun olayı modüler olması zaten tek kablo olarak sona kadar geliyor sadece uçları ayrılabiliyor herhangi bir sorun olmayacaktır bunlardan birini takabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse benim ekran kartıma 2x8 pinden güç vermem lazım fakat bu tam olarak 8 pin girişli bir kablo bulmanız gerektiği anlamına gelmez o yüzden 2 tane 6+2 ile güç veriyorum. Aynı şekilde işlemci tarafına da 1 tane 6 pin ve 4 pinle güç veriyorum bu 4 olan normalde 4+4 pin fakat bir parçası kenarda sallanmakla meşgul yani takılı değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı